Η «Οικονομία της γνώσης»

Κύριε διευθυντά

Η πρόταση του Αρίστου ∆οξιάδη («Καθημερινή» 28/1/2024) για τη δημιουργία «οικονομίας της γνώσης» θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής. Η χώρα βρίσκεται σε περίοδο μεταρρυθμίσεων που θα πρέπει να υλοποιηθούν με επιτυχία ξεπερνώντας αναχρονιστικές αντιλήψεις. Η δημιουργία ενός εθνικού σχεδίου που θα εστιάσει στην ανάπτυξη συγκεκριμένων στόχων σε καθορισμένο χρονικό πλαίσιο, όπως περιγράφεται στο άρθρο, θα είναι πολλαπλώς ωφέλιμη για τη χώρα.

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνει η συγκρότηση ομάδων από αναγνωρισμένα και καταξιωμένα άτομα στη ∆ιασπορά αλλά και μέσα στη χώρα που έχουν συναφείς σκοπούς που θα μπορούσαν να συμβάλλουν αποφασιστικά σε ένα στρατηγικό εθνικό σχέδιο «οικονομίας της γνώσης». Θα μπορούσε επίσης η «οικονομία της γνώσης» να εξελιχθεί σε ευρύτερο σχηματισμό της «Ελλάδας της Γνώσης». Πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί φορείς, ερευνητικά κέντρα, επιστημονικοί, επαγγελματικοί φορείς, οργανώσεις της ∆ιασποράς και άλλοι οφείλουν να συμμετάσχουν ενεργά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Η προσπάθεια αυτή αξίζει να τύχει της υποστήριξης και του συντονισμού από τα μεγάλα κοινωφελή ιδρύματα της πατρίδας μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT