Το νομοσχέδιο και «πρώτα ο Θεός»

Κύριε διευθυντά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης είπε προ ημερών «πρώτα ο Θεός, το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομοφύλων θα περάσει». Οβιδιακή μεταμόρφωση σε διπλωματική γλώσσα, ελέω της αριθμητικής των ψήφων ή μήπως ο Θεός παρέδωσε στον Μωυσή την 11η εντολή που λέει «μην παριστάνετε του Ποντίους Πιλάτους, διότι γίνεσθε συνεργοί στο έγκλημα»; Πάντως η πρωθυπουργική προτροπή περί αποχής αντί της καταψήφισης του νομικά και ηθικά διάτρητου νομοσχεδίου συνιστά εμπαιγμό όμοιο με τα πάλαι ποτέ γαλάζια ψηφοδέλτια που καθιέρωναν τη «μυστικότητα» της ψήφου επί ΠΑΣΟΚ.

Ο Αρχιμανδρίτης Λεόντιος Μαχαιράς, από του άμβωνος της Φανερωμένης στη Λευκωσία, σε εμπνευσμένο κήρυγμά του για τον εν Κανά της Γαλιλαίας γάμο, είπε κάποτε: «το ύδωρ ιδόν τον Κύριόν Του ηρυθρίασε». Εσείς κύριοι βουλευταί ανερυθρίαστα θα παραδώσετε τα Αγια τοις κυσί χάριν της έδρας; ∆εν σας ενοχλεί ότι η περιέργεια του παιδιού ομοφύλων ίσως το οδηγήσει στην κλειδαρότρυπα της κρεβατοκάμαρας για να δει τι γίνεται εκεί μέσα; Θα του εξηγήσετε τον ρόλο του γονέα 1 και του γονέα 2; Θα μπορέσετε να του εξηγήσετε ως πατέρες του έθνους τη σημασία της αρετής και τι σημαίνει «κατά φύσιν ζην, τουτέστιν κατ’ αρετήν ζην»;

Ομως, η Πυθία είπε και ελάλησε. «Εσσεται ήμαρ». Η αποχή μη γίνει απόχη των ψήφων εμπιστοσύνης του λαού προς τους ασεβούντας αντιπροσώπους του και τρίβουμε όλοι τα μάτια μας για το ποιος, πράγματι, νομοθετεί σ’ αυτήν τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT