Οι εγχώριοι μπαχαλάκηδες και τα ξένα ΑΕΙ

Οι εγχώριοι μπαχαλάκηδες και τα ξένα ΑΕΙ

Κύριε διευθυντά

Διάβασα ότι σκέπτονται να έρθουν και στην Ελλάδα τα πανεπιστήμια της Σορβόννης και του Γέιλ. Αμφιβάλλω!

Μόλις δουν φωτογραφίες των Ελλήνων φοιτητών να διαδηλώνουν μαζικά την αντίθεσή τους στην είσοδο ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας, κραδαίνοντας κοντάρια με κόκκινες σημαίες και να συγκρούονται με την αστυνομία, θα καταλάβουν ότι τα μυαλά μας παραμένουν κολλημένα σε άλλες εποχές και σε άλλου είδους επιδιώξεις. Και ακόμη θα αντιληφθούν τι σ***τα εννοούμε όταν εδώ μιλάμε για «προοδευτικούς προσανατολισμούς»!

Εάν οι διαμαρτυρόμενοι νέοι επιδιώκουν πράγματι την αύξηση της χρηματοδότησης των δικών μας πανεπιστημίων, ένα τέτοιο αίτημα θα μπορούσε να θεωρηθεί νόμιμο, ίσως και άξιο επαίνου, απόλυτα συνυφασμένο με τη μόρφωσή τους. Αλλά δεν είναι έτσι.

Διότι τότε πρώτοι οι φοιτητές θα έπρεπε να σέβονται τα πανεπιστήμια και τους χώρους τους, να τα προστατεύουν από ανόητες καταλήψεις, φθορές στις αίθουσες και καταστροφή βιβλιοθηκών, μουντζούρες σε τοίχους και εισόδους, η αποκατάσταση των οποίων χρειάζεται και χρήματα.

Τη διατήρηση του μπάχαλου επιδιώκουν, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση αυτή δεν τους ωφελεί και είναι μακράν αγαθών προθέσεων.

Σε άλλες χώρες, τα πανεπιστήμια θεωρούνται χώρος μάθησης, απολαύουν σεβασμού πολιτών και φοιτητών, αναδεικνύοντας την κουλτούρα και το επίπεδο πολιτισμού της χώρας. Εδώ;

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT