Οποία τιμή! Είμαι κάτοχος δύο ΑΜΚΑ

Κύριε διευθυντά

Ο ν. 4554/2018 μού δίνει το δικαίωμα να κάνω αίτηση θεραπείας, αφού με «φωτογραφίζει». Η εφαρμοστική απόφαση προβλέπει ότι η αίτηση γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Η ηλ/κή φόρμα/αίτηση ζητάει ΑΜΚΑ και ανατρέχει στα αρχεία του ΕΦΚΑ. Στην δική μου περίπτωση, που αποδεδειγμένα υπάρχω σε δύο αρχεία, μου απαντά ότι «δεν είμαι εγγεγραμμένος σε δύο ασφαλιστικούς φορείς» και δεν κάνει αποδεκτή την αίτηση.

Μετά πενταετή ταλαιπωρία, με σημαντικές οικονομικές συνέπειες, διαπίστωσα ότι μου έχουν «απονεμηθεί» δύο ΑΜΚΑ, ωσάν ένας δεν ήταν αρκετός! Να σημειωθεί ότι υπάλληλος του ΕΦΚΑ που εντόπισε αυτό, το σχολίασε σαν «σύνηθες συμβάν».

Το ερώτημα που ανακύπτει είναι: γιατί ο ασφαλισμένος, εγώ εν προκειμένω, που δεν είχα καμιά απολύτως συμμετοχή στο λάθος της υπηρεσίας, να ταλαιπωρούμαι;

Επειδή είμαι ογδόντα, μάλλον δεν διαθέτω ακόμη μία πενταετία προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και ίσως έχω την τύχη του «κ. Κ» του Κάφκα, που δεν μπήκε στην πόρτα που ήταν ειδικά γι’ αυτόν και αφού πέθανε, ο γραφειοκράτης φύλακας την κλείδωσε διά παντός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT