Δικαιώματα παιδιών και γάμος ομοφύλων

Δικαιώματα παιδιών και γάμος ομοφύλων

Κύριε διευθυντά

Πολύς λόγος αυτόν τον καιρό για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ατόμων και των ομοφυλόφιλων ζευγαριών. Και τα παιδιά όμως έχουν δικαιώματα· δικαίωμα του κάθε παιδιού είναι να γνωρίζει τον βιολογικό του πατέρα και τη βιολογική του μητέρα.

Ολοι έχουμε ακούσει για υιοθετημένα παιδιά που ψάχνουν να βρουν τη βιολογική τους μητέρα, δηλαδή τη γυναίκα που τα γέννησε, κάτι που δεν είναι απλή περιέργεια αλλά υπαρξιακή τους ανάγκη – φυσικά και δικαίωμά τους! Ας προβλεφθεί λοιπόν στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο διάταξη που να ορίζει ότι πρέπει κατά την υιοθεσία ή τεκνοθεσία –σύμφωνα με τον καινούργιο όρο– να αναφέρεται ο βιολογικός πατέρας, αλλά και, κυρίως, η βιολογική μητέρα των παιδιών που πρόκειται να υιοθετηθούν ή να… τεκνοθετηθούν.

Πέρα όμως απ’ όλ’ αυτά, σκέφτομαι αυτά τα παιδάκια· τα σκέφτηκε κανείς αυτά τα παιδάκια; Τα ρώτησε κανείς αν θέλουν να έχουν για γονείς δύο άνδρες ή δύο γυναίκες; Σε ποια ηλικία θα γίνεται η τεκνοθεσία; Θα είναι σε θέση τα παιδιά να συνειδητοποιήσουν το γεγονός; Και τι προσωπικότητα θα διαμορφώσουν έχοντας για γονείς δύο ομόφυλα άτομα; Ολοι ξέρουμε ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής είναι τα αποφασιστικά για τη διαμόρφωση του ανθρώπου. Και όταν θα μεγαλώσουν και θα πάνε σχολείο, πώς θα αισθάνονται άραγε έχοντας για γονείς δύο άνδρες ή δύο γυναίκες; Πώς θα τα αντιμετωπίζουν οι συμμαθητές τους;

Τα σκέφτηκε κανείς όλα αυτά; Είναι προβλήματα καινούργια και ερωτήματα αναπάντητα. Προτείνω λοιπόν: ναι στον γάμο, όχι στην τεκνοθεσία.

*Τ. καθηγήτρια Ιονίου Παν/μίου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT