Η ταλαιπωρία μας είναι συμβολική;

Κύριε διευθυντά 

Φαίνεται –βάσει της πρόσφατης ειδησεογραφίας– ότι η κάθε παραβατική δραστηριότητα αρκεί να βαπτίζεται «συμβολική» ώστε να εξασφαλίζει την κοινωνική ανοχή. Συγκεκριμένα, ο αποκλεισμός των εθνικών δρόμων –εκ περιτροπής– με τα τρακτέρ των αγροτών είναι «συμβολικός», και έτσι οι ταλαιπωρούμενοι οδηγοί «παρηγορούνται» παρότι αγανακτούν επειδή αργοπορούν να φτάσουν στον προορισμό τους. Καταλήψεις σε χώρους δημόσιους ή ιδιωτικούς από διαμαρτυρόμενους χαρακτηρίζονται «συμβολικές» και καταντούν άτυπη κανονικότητα. Πρόσφατα, προκλήθηκε μερική διακοπή λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος (server) του ΕΚΠΑ εμποδίζοντας τη διαδικτυακή εξέταση του χειμερινού εξαμήνου των φοιτητών, αλλά το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές χαρακτήρισαν «συμβολική» την ενέργεια αυτή. 

Αναρωτιέμαι μήπως επιχειρείται καθιέρωση σιωπηλής επιείκειας ή ανοχής όταν υπάρχει διάπραξη «συμβολικής» παρανομίας. Ο φόβος βέβαια είναι ότι έτσι θα οδηγηθούμε σε «συμβολική» λειτουργία της Δικαιοσύνης, το τελευταίο που θα ανέμενε κανείς από μία προσφάτως εκλεγμένη κυβέρνηση, με άνετη και όχι «συμβολική» κοινοβουλευτική πλειοψηφία. 

*Συνταξιούχος, αναισθησιολόγος ΕΣΥ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT