Δρόμοι-σουρωτήρια και τα ντεσιμπέλ

Κύριε διευθυντά

Η πόλη των Αθηνών ζει σε ρυθμούς φρενήρους ανάπτυξης: δρόμοι ανασκάπτονται, κτίρια ανακαινίζονται, νέοι δρόμοι ανοίγονται. Η πόλη έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Ζω στο κέντρο των Αθηνών, σε ένα δρόμο ο οποίος έχει μετατραπεί σε σουρωτήρι εξαιτίας του ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει τρυπηθεί το οδόστρωμα τέσσερις φορές από εταιρείες που τοποθετούν οπτικές ίνες. Φυσικά, μετά την περάτωση των εργασιών ο δρόμος αφήνεται σε άθλια κατάσταση περιμένοντας τον επόμενο διακορευτή. Ετσι, χωρίς έναν στοιχειώδη προγραμματισμό, όποιος θέλει ανοίγει ένα εργοτάξιο κι όποιον πάρει ο χάρος.

Αφήνω τελευταίο το ζήτημα του τραύματος που ζουν οι πολίτες εξαιτίας του υπερβολικού θορύβου που προκαλεί η άναρχη «ανάπτυξη». Η σχετική βιβλιογραφία μάς δίνει πολλές πληροφορίες για τις επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική υγεία από τον υπερβολικό θόρυβο. Αλλά ποιος ασχολείται με όλα αυτά; Υποθέτω ότι για την πολιτική ηγεσία αποτελούν ζητήματα δευτερευούσης σημασίας. Οι πολίτες, όμως, ζουν την εφιαλτική καθημερινότητα και υποφέρουν. Θα τους ακούσει κανείς;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT