Μη κρατικά ΑΕΙ και στην περιφέρεια

Κύριε διευθυντά

Είναι πολύ θετική η απόφαση που έχει λάβει η κυβέρνηση για την εγκατάσταση στη χώρα μας μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, και μάλιστα με σοβαρές προδιαγραφές, και είμαι απόλυτα σύμφωνος με την απόφασή της.

Πιστεύοντας ότι θα λειτουργήσουν δύο τμήματα, ελληνόφωνο και αγγλόφωνο, προτείνω:

1. Την εγκατάσταση ορισμένων πανεπιστημίων εκτός των μεγάλων πόλεων υποχρεωτικά και σε πόλεις της επαρχίας που πληρούν ορισμένα κριτήρια.

2. Η δυνατότητα χρησιμοποίησης των εγκαταστάσεων των τοπικών πανεπιστημίων (π.χ. Πανεπιστήμιο ∆υτικής Μακεδονίας ή Πανεπιστήμιο ∆υτικής Αττικής – Πανεπιστήμιο Θράκης) θα ήτο ένα δέλεαρ και θα διευκόλυνε την εγκατάστασή τους πιο σύντομα.

3. Η μίσθωση των εγκαταστάσεων των επαρχιακών πανεπιστημίων στα ξένα πανεπιστήμια θα ενισχύσει σοβαρά τα οικονομικά του πανεπιστημίου αλλά και η φοίτηση ξένων φοιτητών στην πόλη θα ενισχύσει την τοπική οικονομία.

4. Τέλος η υποχρεωτική παρακολούθηση του μαθήματος της ελληνικής γλώσσης και του ελληνικού πολιτισμού, για τους φοιτητάς του αγγλόφωνου τμήματος, θα δημιουργήσει νέους φίλους και πρεσβευτές του ελληνικού πολιτισμού, αλλά και η συναναστροφή των ξένων με τους Ελληνας φοιτητάς και την ελληνική κοινωνία θα έχει πολλά θετικά αποτελέσματα.

*Τ. Δικηγόρος τ. Πανεπιστημιακός

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT