Για το ενδεχόμενο επανεκλογής Τραμπ

Κύριε διευθυντά

Στο φύλλο της 22ας Φεβρουαρίου δημοσιεύθηκε επιστολή με τίτλο «Οι εκλογές στις ΗΠΑ μας αφορούν όλους». Στην επιστολή αυτή υποστηρίζεται η άποψη ότι η θητεία Τραμπ χαρακτηρίζεται από αποχή της Ρωσίας από επεκτατικές ενέργειες, ενώ στη θητεία Ομπάμα είχαμε την κατάληψη της Κριμαίας, μετά την ανατροπή του νόμιμα, κατά τον επιστολογράφο, εκλεγμένου προέδρου Γιανουκόβιτς, στη δε θητεία Μπάιντεν είχαμε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τον πολύνεκρο πόλεμο που συνεχίζεται επί διετία. Με βάση τα παραπάνω, ο επιστολογράφος καταλήγει ότι αν μπορούσαμε όλοι να ψηφίζουμε για πρόεδρο των ΗΠΑ, θα ψήφιζε «δαγκωτό» Τραμπ.

Θεωρώ ότι τέτοιες απόψεις δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες. Και τούτο, διότι προϋποθέτουν και υπονοούν ότι οι λαοί πρέπει να ζουν και να αποφασίζουν τη μοίρα τους με υπέρτατο κριτήριο, όχι τις δικές τους επιλογές και επιθυμίες, αλλά το πώς να μη στενοχωρήσουν τη Ρωσία και προκαλέσουν τη μήνιν της!

Εν προκειμένω, τι λαϊκή βάση είχε και τι είδους ο νόμιμα εκλεγμένος Γιανουκόβιτς όταν μπόρεσε να τον ανατρέψει μια λαϊκή εξέγερση αόπλων ανθρώπων, ενώ αυτός ήλεγχε τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας; Και τι θα έπρεπε να κάνουν, κατά τον επιστολογράφο, οι ταλαίπωροι Ουκρανοί, όταν κάποια στιγμή απεφάνθη ο κ. Πούτιν ότι δεν υπάρχουν σαν έθνος και εισέβαλε μαζικά στη χώρα τους; Ή δεν θα έπρεπε να τους βοηθήσει η Δύση στον αγώνα τους;

Ειδικότερα για εμάς τους Ελληνες, μια θητεία Τραμπ σημαίνει αποχώρηση των ΗΠΑ από τις διεθνείς τους υποχρεώσεις και, λαμβανομένης υπ’ όψιν και της προσωπικής σχέσης του Τραμπ με τον Ερντογάν, εγκυμονεί μέγιστους κινδύνους για την πατρίδα μας, όπως έχει πολλάκις επισημανθεί από τις στήλες της «Καθημερινής».

Αυτό επιθυμεί ο επιστολογράφος;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT