Μάθαμε πολλά απότο Συνέδριο της «Κ»

Κύριε διευθυντά

Η συνδιοργάνωση από την «Καθημερινή» του συνεδρίου με θέμα «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά», αποτέλεσε, κατά κοινή ομολογία, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση με διεξοδική αναφορά και αποτίμηση των πεπραγμένων της πεντηκονταετίας.

Εμπλουτίστηκε με μαρτυρίες για μη δημοσιοποιημένα γεγονότα και εμπεριείχε στοιχεία αυτοκριτικής, από πρόσωπα που είχαν αποφασιστική δημόσια παρουσία, κατά το κρίσιμο διάστημα. Πέραν, όμως, από τις όποιες διαπιστώσεις και τις διαγραφείσες προοπτικές, από τους έγκριτους ομιλητές, θέλω να αναφερθώ σε δύο, κατά την εκτίμησή μου, ενδιαφέροντα σημεία. Το ένα συμπλέκεται με τις ικανά διαφοροποιημένες αξιολογήσεις, ανάλογα με την κομματική προέλευση των ομιλητών, καίτοι είχαν το ίδιο πραγματολογικό υπόβαθρο, με αποτέλεσμα την ικανή αποδυνάμωση της προσδοκώμενης αντικειμενικότητας. Το άλλο σχετίζεται με τις περιορισμένες προτάσεις διορθωτικού και μεταρρυθμιστικού χαρακτήρα, με γνώμονα την κτηθείσα εμπειρία, για τη βελτίωση του δημόσιου βίου, ο οποίος συνδέεται, αρρήκτως, με την προστασία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

*Αντιπρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ε.τ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT