Οι αδικοχαμένοι και η Δικαιοσύνη

Κύριε διευθυντά

Μεγάλο το ζήτημα για τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών και τη διαγραφή τους από τον απόλυτο σεβαστό χώρο, κεντρικό εθνικό σύμβολο: Το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου! Και η ευθύνη της διαγραφής των ονομάτων των αδικοχαμένων; Φταίει ο ισχύων νόμος καθαρισμού του χώρου του ιερού μνημείου ή και οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι(;). Ανήκει ο χώρος στα δημοτικά όρια και υποχρεούται ο φρούραρχος της Βουλής να πληροφορεί τις δημοτικές αρχές για φθορές και την ανάγκη καθαριότητας του χώρου; Πρέπει να μάθουμε επιτέλους να τηρούμε τους νόμους χωρίς εκπτώσεις και διακρίσεις!

Αδυνατώ όμως ακόμη να συνηθίσω την αδιανόητη αυτή απώλεια 57, κυρίως ελπιδοφόρων νέων. Δεν μπορώ να το «χωνέψω»!

Υπάρχουν ωστόσο όρια για τον τρόπο της οπωσδήποτε σεβαστής εκδήλωσης διαμαρτυριών ακόμη και για τη φοβερά τραγική εγκληματική απώλεια των 57, συνέπεια δημόσιας αβελτηρίας.

Διερωτώνται ωστόσο και το αναφέρουν, και οι συγγενείς των 104 ανθρώπων, και αυτών θυμάτων δημόσιας αβελτηρίας, που κάηκαν στο Μάτι, που θα πρέπει να γραφούν τα ονόματά τους, ή των άλλων 22 της Μάνδρας.

Αλλά πέραν χρονοβόρων, σχολαστικών διαδικασιών, πρέπει άμεσα, χωρίς αναβολές και δικαιολογίες, να δράσει κατά προτεραιότητα η Δικαιοσύνη, να αναζητήσει και να αποδώσει ευθύνες, όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες χωρίς καθυστερήσεις, να ενεργήσουν, για να εξασφαλίσουν την ακίνδυνη πλέον διακίνηση επιβατών…

*Συντ/χος Λυκειάρχης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT