Η επιχειρηματικότητα της πολλαπλής αξίας

Η επιχειρηματικότητα της πολλαπλής αξίας

Κύριε διευθυντά

Σας ευχαριστώ για το αφιέρωμα της «Κ» στον εκλιπόντα Κώστα Αποστολίδη, ιδρυτή της εταιρείας Raycap. Οχι επειδή τον γνωρίζω αλλά επειδή αναφερόμενος σε αυτόν αναδείξατε με τη βαρύτητα της γνώμης σας, το πλαίσιο ενός διαφορετικού μοντέλου επιχειρηματικότητας από τα γνώριμα της πατρίδας μας.

Αναδείξατε την επιχειρηματικότητα της κοινωνικής αξίας, της εθνικής ανταγωνιστικότητας και τη σημασία του προσωπικού κώδικα αξιών του δημιουργού.

Το ερώτημα όμως είναι γιατί δεν έχουμε παρόμοιους επιχειρηματίες όπως ο Κώστας Αποστολίδης. Δεν είναι εύκολη η απάντηση αλλά σίγουρα έχετε ήδη σκεφτεί μερικές απαντήσεις οι οποίες θα καλύπτουν το φάσμα ανάμεσα στη φοροδιαφυγή ελεύθερων επαγγελματιών, επιδοτήσεις σε δήθεν κοπάδια, αναπηρίες σε δήθεν τυφλούς, συντάξεις σε δήθεν άγαμες θυγατέρες, μισθοί σε δήθεν εργαζόμενους του Δημοσίου, κ.λπ.

Τι ζητάει όμως πραγματικά η ελληνική κοινωνία από τις επιχειρήσεις της; Ποιο είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο ξεκινάει μια μικρή επιχείρηση και πώς υποστηρίζεται η συνέχιση μιας οικογενειακής επιχείρησης;

Σε όλα αυτά εκτός από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων πρέπει να μπορεί να απαντήσει η ίδια η κοινωνία, και στον ρόλο αυτό η «Κ» μπορεί να πρωτοστατήσει.

Στην κατεύθυνση αυτή κινούμαστε ήδη μια μικρή ομάδα επαγγελματιών και ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων προκειμένου να περιγράψουμε ένα πλαίσιο επιχειρηματικής δεοντολογίας και ορθής διοίκησης για ΜΜΕ επιχειρήσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT