Εγκληματικότητα και λαθρεμπόριο

Κύριε διευθυντά

Τι θα γίνει επιτέλους με την έκταση που έχει πάρει η εγκληματικότητα που σχετίζεται με το λαθρεμπόριο και τη νόθευση καυσίμων;

Πολυάριθμες δολοφονίες και εκρήξεις με κοινό παρονομαστή τους εμπλεκόμενους ή τους χώρους διακίνησης καυσίμων, περιβαλλοντική επιβάρυνση και απώλεια δισεκατομμυρίων για το δημόσιο ταμείο. Μια γκανγκστερικού τύπου έξαρση των ανθρωποκτονιών που θυμίζει το Σικάγο με αφορμή την ποτοαπαγόρευση και η οποία θα υποχωρήσει (όπως έγινε και στις ΗΠΑ όταν ακυρώθηκε η απαγόρευση της διακίνησης αλκοολούχων προϊόντων) μόνο όταν αντιμετωπιστεί ριζικά το λαθρεμπόριο. Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι οι «αυστηροί έλεγχοι» που στην καλύτερη περίπτωση θα είναι περιστασιακοί, δηλαδή θέμα τύχης, θα λύσουν το πρόβλημα; Η καθυστέρηση στην εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών, για την οποία ευθύνονται όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 14 ετών, είναι η μόνη εφαρμογή που μπορεί να αντιμετωπίσει επί της ουσίας το πρόβλημα. Να μια μεταρρύθμιση που και επείγει, λόγω απαράδεκτης καθυστέρησης, και δεν μπορεί παρά να έχει την καθολική υποστήριξη των 300 της Βουλής. Προτείνω να αναζητήσουμε την τεχνογνωσία των γειτόνων από την απέναντι όχθη του Αιγαίου, οι οποίοι προφανώς κάτι παραπάνω θα ξέρουν για να έχουν καταφέρει να το εφαρμόσουν με επιτυχία μέσα σε ενάμιση χρόνο.

*Συνταξιούχος Παθολόγος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT