Ερωτήματα για τη δεύτερη τετραετία

Κύριε διευθυντά

Η τετραετία διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ολοκληρώθηκε αφήνοντας πολλές εκκρεμότητες και προβλήματα. Τα σύνορα στον Εβρο ανοιχτά στους διακινητές, μια οικονομία στα όρια της χρεοκοπίας, με περιορισμό αναλήψεων από τις τράπεζες, έτοιμη να αποχωρήσει από τη Ζώνη του Ευρώ χάρη στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη, καταστροφές μηχανημάτων εισόδου σε σταθμούς του μετρό από το κίνημα «∆εν πληρώνω», καταδίκη σε λιμοκτονία των παλαιών συνταξιούχων με 40 και πλέον έτη ασφάλισης με τον νόμο Κατρούγκαλου, ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει με επιτυχία την πυρκαγιά στο Μάτι και πολλά άλλα.

Ο ελληνικός λαός στις βουλευτικές εκλογές που ακολούθησαν, έδωσε πλειοψηφία στη Νέα Δημοκρατία. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντιμετώπισε με επιτυχία τα προβλήματα αυτά, καθώς και το νέο μεγάλο πρόβλημα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο ελληνικός λαός, εκτιμώντας θετικά τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κυβέρνηση, έδωσε στη Ν.Δ. νέα εντολή διακυβέρνησης, με το εξαιρετικά υψηλό ποσοστό 41% των ψήφων.

Δυστυχώς η δεύτερη τετραετία της Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι διαφορετική από την προηγούμενη. Αναφέρω ενδεικτικά:

Ο πρωθυπουργός πριν από τις δημοτικές εκλογές δήλωσε ότι η Ελλάδα θα γίνει γαλάζια από τη μία άκρη μέχρι την άλλη. Νομίζω ότι οι δημότες ψηφίζουν τον ίδιο δήμαρχο αν είναι ευχαριστημένοι από το έργο του και τον καταψηφίζουν σε αντίθετη περίπτωση, άσχετα από την κομματική του προέλευση.

Ψηφίστηκε νόμος που καθιερώνει γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, με βάση τη συνταγματική αρχή της ισότητας των πολιτών. Ο γάμος όμως στην Ορθόδοξη θρησκεία και την ελληνική παράδοση έχει συγκεκριμένη τελετουργία και αιτία. Εφόσον υπάρχει νόμος για το «σύμφωνο συμβίωσης» γιατί δεν τροποποιείται ώστε να καλύπτει και τα ομόφυλα ζευγάρια;

Τι θα γίνει με την τεκνοθεσία; Γιατί να υπάρχει παιδί που θα έχει δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες και όχι μαμά και μπαμπά όπως τα άλλα παιδιά; Στους ανηλίκους δεν ισχύει ισότητα δικαιωμάτων;

Τι θα γίνει με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και τις παράτυπες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες;

Πότε θα υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου περί «προσωπικής διαφοράς»;

Πότε θα ελαττωθεί ο αριθμός των αστυνομικών που είναι επιφορτισμένοι με τη φύλαξη των επωνύμων για να αυξηθεί ο ορισμός των αστυνομικών που φυλάσσουν τους πολίτες;

Τι θα γίνει με την εκτός σχεδίου δόμηση και τη μη υλοποίηση των αποφάσεων κατεδάφισης;

Γιατί ετοιμάζεται νέα μείωση του εύρους του δημόσιου-κοινόχρηστου χώρου στις παραλίες;

Συμπέρασμα: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είναι διαφορετικός στη β΄ θητεία του.

*Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT