Κυριακή Ορθοδοξίας – «όχι στο λάθος»…

Κυριακή Ορθοδοξίας – «όχι στο λάθος»…

Κύριε διευθυντά

Η απόφαση της ∆ιαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να εορτάσει η ∆ιοικούσα Εκκλησία την Κυριακή της Ορθοδοξίας χωριστά από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του έθνους με ελύπησε βαθύτατα γιατί ο χωριστός εορτασμός είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση του χωρισμού Εκκλησίας και Κράτους που γίνεται από τη ∆ιοικούσα Εκκλησία, για πρώτη φορά από της απελευθερώσεως του έθνους.

Ως απλό μέλος της Εκκλησίας και ως Ελληνας που έχω πολεμήσει για την πατρίδα, υπό το βάρος των 98 χρόνων της ηλικίας μου και με όλο τον σεβασμό προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο και τους Σεβασμιωτάτους Ιεράρχας της ∆ιαρκούς Ιεράς Συνόδου, υποβάλλω την ταπεινή και θερμή παράκληση να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να συνεορτάσουν με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του έθνους την αγία ημέρα του θριάμβου της Ορθοδοξίας όπως πάντα και να αποφύγουν να πραγματοποιήσουν το δεύτερο και χειρότερο βήμα, που συζητείται, της μη συμμετοχής της Διοικούσης Εκκλησίας στον εορτασμό της επετείου της απελευθερώσεως του έθνους της 25ης Μαρτίου.

*Επίτιμος Αρεοπαγίτης, Κατόρειον Λακωνίας

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT