Αεροδρόμιο και καπνίζοντες

Κύριε διευθυντά

Ως τακτικοί χρήστες του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», η οικογένειά μου κι εγώ είχαμε πολλές φορές τη δυσάρεστη εμπειρία έκθεσης στο παθητικό κάπνισμα εντός της αίθουσας αναχωρήσεων, εξαιτίας των καπνιστηρίων που έχουν δημιουργηθεί. Τα εν λόγω καπνιστήρια διαχωρίζονται από την υπόλοιπη αίθουσα αναμονής με απλές γυάλινες πόρτες οι οποίες και ανοιγοκλείνουν συνεχώς. Ετσι και εκτός καπνιστηρίων κυριαρχεί μια δυσάρεστη οσμή καπνού.

Πώς είναι δυνατόν μια τέτοια κραυγαλέα παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου να γίνεται ανεκτή; Οταν μάλιστα το ελληνικό Δημόσιο είναι στην πραγματικότητα ο ιδιοκτήτης του αεροδρομίου!

Πέρα δε από τους προφανείς κινδύνους για τη δημόσια υγεία από την έκθεση στο παθητικό κάπνισμα, η παραπάνω εικόνα είναι εξαιρετικά άσχημη και παραπέμπει ευθέως σε τριτοκοσμική χώρα.

Προσπάθησα να καταγγείλω την κατάσταση στο 1142, την τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών του υπουργείου Υγείας, η οποία όμως δεν λειτουργεί.

*Ψυχίατρος με εξειδίκευση στη διακοπή καπνίσματος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT