Ο Κάρολος Γ’ και το Βατοπαίδι

Κύριε διευθυντά

Στην «Καθημερινή» της 13ης Μαρτίου στη στήλη «Γράμματα Αναγνωστών» διάβασα την επιστολή του κ. Ματθαίου Μ. ∆ημητρίου (πλοιάρχου Π.Ν. ε.α.) και απαντώ ευθέως:

Το έτος 1969 επισκέφθηκα το Αγιον Ορος και μεταξύ των άλλων τη Μονή Βατοπαιδίου. Πέντε γεροντάκια και ημικατεστραμμένο το ιστορικό μοναστήρι.

Ο κ. πλοίαρχος, αν είχε επισκεφθεί μια μονή στον κόσμο, θα έβλεπε να υπάρχει παντού ένας χώρος με εικόνες, προϊόντα και ενθύμια για τους προσκυνητές. Αν ρωτούσε και κάποιον πιστό, θα μάθαινε το τεράστιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Μονή Βατοπαιδίου σε πανελλήνια κλίμακα.

Υποψιάζομαι ότι τη γραφίδα του την οδήγησε η πνευματική συμπεριφορά του Βασιλέως Καρόλου. Αντί όσων θα μπορούσα να προσθέσω στην επιστολή αυτή, περιορίζομαι, λόγω επερχόμενης Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, να του υποδείξω μια επίσκεψη στο Αγιον Ορος και στο Βατοπαίδι. Θα τον ωφελήσει πολλαπλώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT