Οι εμβολιασμοί και τα πρόστιμα

Κύριε διευθυντά

Προ διμήνου, περίπου, ο νέος τότε υπουργός Υγείας με σχετική δήλωσή του στα ΜΜΕ ανακοίνωσε ότι θα διαγραφούν τα διοικητικά πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στους μη εμβολιασθέντες υπερήλικες, χωρίς να πει τίποτε για όσους τα είχαν ήδη πληρώσει. Την παράλειψη αυτή επισήμανα με επιστολή μου η οποία δημοσιεύθηκε στην «Κ» της 19.1.24, εξέφρασα δε την ελπίδα ότι θα γίνει σχετική διόρθωση κατά την τελική επεξεργασία της σχετικής ρυθμίσεως, δηλαδή θα επιστραφούν τα ήδη καταβληθέντα ποσά – πρόστιμα και δεν θα ισχύσει το γνωστό ότι στην Ελλάδα μόνον τα κορόιδα πληρώνουν και γενικώς τηρούν τους νόμους.

Ο επιμελητής της στήλης «Γράμματα Αναγνωστών» είχε την καλοσύνη, στο τέλος της ανωτέρω επιστολής μου, να σημειώσει: «Μόλις χθες ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι δεν θα γίνει επιστροφή προστίμων».

Ετσι, οι χαμένοι της υπόθεσης είναι οι συνεπείς που πλήρωσαν και κερδισμένοι όσοι το αγνόησαν. Ελπίζω ότι ο υπουργός είναι σε θέση να αντιληφθεί το αίσθημα αδικίας (από ηθική κυρίως άποψη και όχι μόνον οικονομική) που διακατέχει τους συνεπείς. Προφανώς οι κυβερνήσεις μας, προηγούμενες, παρούσες, και επόμενες, με τις πράξεις τους εκπαιδεύουν τον ελληνικό λαό στη μη τήρηση των νόμων, διότι έτσι πάντα θα βγαίνει ωφελημένος. Στο έργο τους αυτό πάντως διαπρέπουν. Βέβαια κάτι είχα ακούσει τελευταίως περί ίσων δικαιωμάτων όλων των πολιτών, αλλ’ αυτά πέρασαν. Ο σκοπός επετεύχθη, ο νόμος ψηφίστηκε (προφανώς αναφέρομαι στον νόμο περί ομοφύλων).

Διευκρινίζω ότι το περί ου ο λόγος πρόστιμο αφορά τη σύζυγό μου (εγώ έχω εμβολιασθεί και με τις 5 δόσεις), η οποία είχε ουσιαστικούς λόγους να αποφύγει τον εμβολιασμό, αλλά και αδυναμία να ακολουθήσει τη διαδικασία απαλλαγής της μέσω της ειδικής επιτροπής.

Τέλος, με την εμπειρία των 88 χρόνων και πλέον ζωής μου, ας μου επιτραπεί να επισημάνω ότι: Η αδικία φέρνει την αγανάκτηση, η αγανάκτηση την οργή και η οργή την εκδίκηση η οποία οδηγεί σε ακραίες επιλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT