Αιέν αριστεύειν και καταλήψεις

Κύριε διευθυντά

Οι νεολαίοι μας επανέλαβαν και φέτος την παλιά τους τέχνη κόσκινο, όπως κάθε χρόνο, τις καταλήψεις, με αποτέλεσμα να κλείνουν τα πανεπιστήμια για κάποιες εβδομάδες. ∆εν έχουν άλλο τρόπο να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. H βιαία κατάληψη είναι πιο βολική, η βία είναι άλλωστε και μόδα, το βλέπουμε να αυξάνεται κάθε μέρα γύρω μας. ∆υσυπολόγιστη εθνική αιμορραγία, επισημαίνει σοφά ο καθηγητής κ. Θεοδόσης Τάσιος (ο «Αριστοτέλης» της σημερινής Ελλάδας), μερική απώλεια μορφωτικής, παραγωγικής και καινοτομικής ικανότητας συνεχών γενεών, διακοπή τρεχουσών υποχρεώσεων των πανεπιστημίων έναντι τρίτων, μείωση αποτελεσματικότητας ερευνητικών προγραμμάτων, διεθνής δυσφήμηση του ελληνικού πανεπιστημίου κ.ά. («Καθημερινή» 4.2.24).

Φαίνεται ότι οι νέοι μας εκσυγχρονίζονται, το ομηρικό «Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων» (πάντα να αριστεύεις, να ξεπερνάς τους άλλους) είναι παλιό, τώρα ισχύει το «η αριστεία είναι ρετσινιά», το «Αμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες» (εμείς θα γίνουμε καλύτεροι) των νεαρών Σπαρτιατών έγινε, «…πολλώ χείρονες» (…πολύ χειρότεροι). Ας συνεχίσουν λοιπόν τα παιδιά τις καταλήψεις, φροντίζουν έτσι για το μέλλον τους, μπορεί να γίνουν και πρωθυπουργοί!

*Γυναικολόγος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT