Η δίκη για το Μάτι και η διευκρίνιση

Κύριε διευθυντά

Με έκπληξη διάβασα σε άρθρο της 31.3.2024 που φιλοξένησε η «Κ» με τίτλο «Ανεπίδεκτοι μαθήσεως» να αναπαράγεται η ανακριβής πληροφορία ότι η Ρένα ∆ούρου δήλωσε για την εθνική τραγωδία στο Μάτι ότι επρόκειτο για «μία στραβή στη βάρδιά της».

Η έκπληξή μου οφείλεται στο γεγονός ότι, εδώ και πολλά χρόνια, από το 2018 που δόθηκε η επίμαχη συνέντευξη της κ. Δούρου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τίτλο «Κανείς δεν μπορεί να λέει ότι “τα κάναμε όλα καλά” όταν υπάρχουν νεκροί», έχει καταστεί σαφές ότι η αρχική απομόνωση της φράσης από κακόπιστους αρθρογράφους ήταν τουλάχιστον παραπλανητική. Αναπαράγεται μόνο από περιθωριακές γραφίδες που επιμένουν να αρνούνται την πραγματική δήλωση.

Οσο όμως επανέρχεται αυτή η καταφανής αλλοίωση ενώ εξακολουθεί η δίκη για την υπόθεση αυτή, οφείλω ως συνήγορος υπεράσπισης της Ρένας Δούρου να παρεμβαίνω με τη θεσμική μου ιδιότητα για την αποκατάσταση της αλήθειας. Πάνω απ’ όλα για λόγους σεβασμού των θυμάτων, δεν επιτρέπονται τέτοιες αναπαραγωγές. Οχι από ανθρώπους που γνωρίζουν ανάγνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT