Το «τότε» ΕΣΥ και το νυν ΕΣΥ

Κύριε διευθυντά

Είναι θλιβερό για μια χώρα που είχε την τύχη να μπορέσει να χαρίσει κάποτε στους κατοίκους της ένα πλήρες, πρωτοποριακό, αξιοθαύμαστο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), με γιατρούς, Κέντρα Υγείας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με πρωτοβουλία και εκτέλεση τότε χαρισματικών πολιτικών της, να βλέπει τώρα πολίτες της, ακόμη και να αυτοκτονούν, γιατί δεν υπάρχουν καν τα απαραίτητα φάρμακα, για να τους κρατήσουν στη ζωή με αξιοπρέπεια!..

Είναι γνωστές πλέον σε όλους μας οι ελλείψεις σε πολλά, ακόμη και απλά, απαραίτητα σε όλους φάρμακα. Οι ελλείψεις σε δημόσιες δομές φύλαξης ή/και αποκατάστασης πασχόντων, γερόντων, θυμάτων εγκληματικών ενεργειών, μη εχόντων κ.λπ. Η εγκατάλειψη των νοσοκομείων και των πολύτιμων Κέντρων Υγείας…

Είναι θλιβερά όλα τα προαναφερόμενα, όπως και το να υποχρεούνται πλέον οι πολίτες μας να πληρώνουν υψηλά ποσά σε δημόσια νοσοκομεία, «άφθαστα» για άνεργους ή χαμηλόμισθους, για να χειρουργηθούν!

Αλλά ποιος ασχολείται με αυτούς; «Ας φάνε παντεσπάνι»!..

Αυτή είναι και η ειδοποιός διάφορα της ∆εξιάς από την Κεντροαριστερά! Για όσους νομίζουν ότι «δεν υπάρχουν ιδεολογίες κι είναι όλοι ίδιοι»…

Πλέον, η κυβέρνηση «νερώνοντας»… σε… «βαθμό κακουργήματος» τόσο τη δωρεάν Υγεία, όσο και τη δωρεάν Παιδεία, τους βασικούς πυλώνες του κοινωνικού κράτους, τόνισε στο έπακρο τη διαφορά ιδεολογίας, λόγων και έργων, μεταξύ ∆εξιάς και Κεντροαριστεράς, μεταξύ Ν.∆. και ΠΑΣΟΚ.

Και θύμισε πως όντως δεν πρέπει ποτέ ο λαός «να ξεχνά τι σημαίνει ∆εξιά»…

*Δικηγόρος Α.Π., DEA, DEE Eυρωπ. Δικ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT