Για τις βαπτίσεις τέκνων πολυτέκνων

Κύριε διευθυντά

Εις το εξώφυλλο του τελευταίου περιοδικού της βραβευμένης από την Ακαδημία «Πανελληνίου Ενώσεως Φίλων των Πολυτέκνων» είδα φωτογραφία υπερπολύτεκνης οικογένειας από την Πρέβεζα με 12 παιδιά!

Αμέσως ήλθε στον νου μου κάτι που ελέγετο στα νιάτα μου επί βασιλείας, ότι το δωδέκατο παιδί το βάπτιζε ο βασιλιάς!

∆εδομένου του υπαρξιακού προβλήματος της υπογεννητικότητος της χώρας μας απηύθυνα προ ετών επιστολή προς τον τότε Πρόεδρο της ∆ημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο και του ζητούσα να καθιερώσει την τακτική αυτή, ως κίνητρο αλλά και τιμή για τους ήρωες αυτούς της ζωής!

Το ίδιο επανέλαβα με νεότερη επιστολή μου προς την νυν Πρόεδρο κ. Αικ. Σακελλαροπούλου.

Κανείς βεβαίως εκ των δύο δεν απήντησε και φυσικά δεν ανέλαβε τέτοια πρωτοβουλία! Γιατί άραγε η Προεδρευομένη ∆ημοκρατία να υστερεί σ’ αυτή την ωραία κίνηση έναντι της βασιλευομένης;

Κρίμα για τους δύσκολους καιρούς που ζούμε! Με την ευκαιρία, σπουδαίο και το έργο της Πανελληνίου Ενώσεως Φίλων των Πολυτέκνων και άξιο ενισχύσεως, και τώρα μάλιστα πασχάλιες μέρες που είναι!

Σε άλλο θέμα με επιστολή μου προς τον τότε Πρόεδρο κ. Παυλόπουλο ζήτησα να οργανωθεί μία γιορτή στο Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό Στάδιο, με την οποία η χώρα μας θα τιμούσε τους καλλιτέχνες οι οποίοι δόξασαν την Ελλάδα στο εξωτερικό, και είναι δόξα τω Θεώ πολλοί! Δυστυχώς από τότε «έφυγαν» ο Ντέμης Ρούσσος και ο Βαγγέλης Παπαθανασίου. Το τραγικό είναι ότι ο Ντέμης Ρούσσος παρασημοφορήθηκε από τη Γαλλική Δημοκρατία και όχι από την πατρίδα του! Και πάλι κρίμα!

*Πρώην διοικητής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT