Η τεχνητή νοημοσύνη «τρώει» την ανθρώπινη;

Η τεχνητή νοημοσύνη «τρώει» την ανθρώπινη;

Κύριε διευθυντά

Ασχολούμαστε τα τελευταία χρόνια με την τεχνητή νοημοσύνη και δεν βλέπουμε την υποχώρηση της ανθρώπινης, ακόμη και σε καθαρά τεχνοκρατικά περιστατικά, που όλα μπορούν να μετρηθούν. Τελευταίο παράδειγμα μας δίνει το κείμενο στην «Οικονομική Καθημερινή» της Τετάρτης 8 Μαΐου, για την απενεργοποίηση το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα του συνόλου της παραγωγής των ΑΠΕ και των φωτοβολταϊκών από τον Α∆ΜΗΕ, προκειμένου να σωθεί το δίκτυο από την κατάρρευση.

Πρακτικά, όλη η δωρεάν ενέργεια του μεσημεριανού ήλιου πετάχτηκε στα σκουπίδια, τώρα στον «καιρό της ακρίβειας». Στο παράλογο, νομίζω, συμβάλλει και το θερινό ωράριο του μειωμένου νυχτερινού τιμολογίου που δεν υφίσταται το μεσημέρι στις 15.00-17.00, την ώρα που δουλεύουν στο φουλ τα φωτοβολταϊκά. ∆εν είναι ανόητο να μην εκμεταλλευόμαστε τον άφθονο μεσημεριανό ήλιο, αλλά να οδηγούμε την κατανάλωση στις βραδινές ώρες, μετά τις 23.00, όπου γίνεται χρήση του ακριβού φυσικού αερίου;

*φαρμακοποιός, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT