Έλεος! Διακύβευμα διά πάσαν χρήσιν

Κύριε διευθυντά

Μας έχουν πάρει τ’ αυτιά οι τηλεοράσεις με τη νέα λέξη του συρμού «διακύβευμα». Η λέξη, ως νεωστί πλασθείσα από τα εργαστήρια της νεογλώσσας, εμφανίζει χαρακτηριστικά μαγικής εικόνας αναλόγως της χρήσεώς της. Ετσι, για παράδειγμα, εάν θεωρήσουμε ότι το διακύβευμα σημαίνει το διακυβευόμενο, αυτό δηλαδή που παίζεται στα ζάρια, ήτοι το αντικείμενο του ρήματος διακυβεύω, τότε, το επινοηθέν «επίδικο» ως συνώνυμό του, είναι εξίσου αδόκιμο όσο και μετέωρο, αφού στα ζάρια αποφασίζει η Τύχη και όχι η Θέμις.

Η λέξη, όμως, ασκεί παραδόξως μιαν γοητεία, επειδή παροξύνει τη φαντασία αυτού που την ακούει και χρησιμοποιείται σωτήρια ως μπαλαντέρ από αυτόν που χάνει τα λόγια του και δεν θυμάται τι θέλει να πει. Κάτι σαν απορία ψάλτου, βηξ. Χρησιμοποιείται ακόμη και ως πασπαρτού που ανοίγει όλα τα δωμάτια. Ποτέ κανείς δεν χάνεται με ένα τέτοιο ατού.

Το διακύβευμα των εκλογών, μας είπε προσφάτως ο κύριος πρωθυπουργός, εστιάζεται στο δίλημμα «επιστροφή στην καθήλωση ή μεταρρυθμίσεις». Ακριβώς, όπως μας είπαν κάποτε “τσιγάρο ή υγεία, διαλέξτε” και είδαμε τα αποτελέσματα. Ο κόσμος αντιδρά, κύριε Μητσοτάκη, δεν σκέφτεται. Ομως, το ρίσκο των εκλογών είναι το κύρος τους και η αποχή μειώνει το κύρος τους. Εταιρείες στοιχημάτων ανεβάζουν την αποχή στα ύψη. Εσείς παρά ταύτα παίζετε κόντρα στα στοιχήματα. Θα έχετε, προφανώς, τους λόγους σας. Μήπως προσφέρεστε ως Βαραββάς για να σηκώσετε τον Σταυρό του μαρτυρίου της χώρας μας στην Ευρώπη; Γιατί γίνεστε αυτοβούλως το αλεξικέραυνο της δυσαρέσκειας των πολιτών της; Αναλαμβάνετε ευθύνες που δεν σας αναλογούν, για θέματα που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε και ως αποικία χρέους, ούτε καν να πλησιάσουμε.

Οι εθνικές εκλογές είναι ο απώτερος πολιτικός στόχος και τότε θα αναμετρηθούμε με αυτούς που προδώσαμε και όχι με τα ηλιοτρόπια του ΠΑΣΟΚ και τους υπό διάλυση μισθοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Ευκταία η αποσυμπίεση της οργής του κόσμου μέσω των ευρωεκλογών.

*Βριλήσσια

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT