Μεταξύ Eurovision και Ευρωεκλογών

Κύριε διευθυντά

Προς τι η πρεμούρα να μην παραλείψουμε να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές; Προς τι ο καθημερινός βομβαρδισμός για τη σημασία τους; Κάποιοι δημοσκόποι έψαξαν και τι καιρό θα κάνει την 9η Ιουνίου για να εκτιμήσουν το ποσοστό αποχής (βλέπε καλοκαιρία και μπάνια).

Ποιος δεν αναρωτήθηκε, μα τι σχέση έχει η Αυστραλία ή το Ισραήλ με τη Eurovision; Ποιος δεν απορεί γιατί κόμματα που διέπονται από αντιευρωπαϊκό μένος διαγκωνίζονται για μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο; Μας εντυπωσιάζουν οι ακραίες επιλογές κάποιων χωρών που βλέπουμε στον μουσικό διαγωνισμό. Το ίδιο δεν κάνουν και οι πολιτικοί αρχηγοί κι ας αλληλοκατηγορούνται μετά γι’ αυτό; Χρίζουν υποψηφίους από κάθε χώρο, αρκεί και μόνο να διαθέτουν κάποιες έστω και αμφιβόλου ποιότητας περγαμηνές αναγνωρισιμότητας που φέρνουν ψήφους. Η Μαρίνα Σάττι κατηγορήθηκε γιατί ενώ εκπροσωπούσε την Ελλάδα και όχι τον εαυτό της χασμουρήθηκε σε άκαιρη στιγμή νομίζοντας ότι έτσι έπρεπε. Οι εκπρόσωποί μας μεταφέρουν τις κομματικές τους διαφορές στο ουδέτερο γήπεδο της Ευρωβουλής. ∆εν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι ψήφισαν εις βάρος της Ελλάδας, ζήτησαν καταδίκη της πατρίδας τους ενώ εκκρεμούν κατηγορίες εναντίον τους για χρηματισμό και βία!

Πανηγυράκι χαρακτηρίστηκε η Eurovision αλλά δεν απέχουν πολύ και οι ευρωεκλογές. Ξαμολήθηκαν όλοι από άκρη σε άκρη της Ελλάδας να μας πείσουν ότι πρέπει να εκλεγούν πάση θυσία για να ακουσθεί η φωνή τους στην αρένα των 705 ευρωβουλευτών. Βιντεοκλίπ με χορευτικά δεν είδαμε ακόμη αλλά κάτι πήρε το μάτι μου στο ∆ιαδίκτυο «Eurovision vs Ευρωεκλογές» με έναν υποψήφιο, με τάβλι, ζάρια και αναφορά στη Σάττι.

Η Eurovision πολιτικοποιήθηκε και oι ευρωεκλογές θεαματοποιήθηκαν. ∆ιαδικτυακή ψήφος για τη Eurovision, επιστολική στις δεύτερες. Τουλάχιστον για την πρώτη δεν έκλεισαν τα σχολεία. Eurovision 2024 θεαματικότητα 70%, Ευρωεκλογές 2019 συμμετοχή 58%!

ΥΓ.: Το κανάλι της Βουλής να στήσει κάμερα και στο Ευρωκοινοβούλιο. Ετσι θα βλέπουμε αν όντως είναι στις επάλξεις, όπως μας διαβεβαιώνουν.

*Συνταξιούχος μηχανικός, Καβάλα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT