Η υπερφόρτωση δικτύου και οι ΑΠΕ

Κύριε διευθυντά

Οι σοβαροί κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την υπερφόρτωση του δικτύου από παραγωγή ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) είναι γνωστοί στην Ευρώπη εδώ και 15 χρόνια τουλάχιστον. Και στην Ελλάδα αρκετοί έχουν επισημάνει ότι η συνεχής προσθήκη ΑΠΕ στο μείγμα δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την ισορροπία του δικτύου. Κι όμως εξακολουθούμε να ενισχύουμε τις ΑΠΕ αποκλειστικά, και όχι την παραγωγή φορτίου βάσης ούτε το δίκτυο.

Θα έπρεπε ως χώρα να απαιτήσουμε να στραφούν κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης (και Ανθεκτικότητας!) στην ενίσχυση του δικτύου. Επίσης, οι ιδιώτες επενδυτές σε ΑΠΕ, που επωφελούνται από την ασφαλή χρηματοδότηση που τους προσφέρει το Ταμείο, θα έπρεπε να αναλαμβάνουν και το κόστος σύνδεσης της (συχνότατα) απομακρυσμένης παραγωγής τους με το δίκτυο. Εντέλει, σκοπός δεν είναι η μεγιστοποίηση της παραγωγής ΑΠΕ αλλά η ικανοποίηση των ενεργειακών αναγκών της οικονομίας κατά τον προσφορότερο τρόπο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT