Οδηγός – «ξεναγός» του Α΄Κοιμητηρίου

Οδηγός – «ξεναγός» του Α΄Κοιμητηρίου

Kύριε διευθυντά

Στο φ. Σαββάτου 25-5-24 στα Γράμματα Αναγνωστών υπάρχει επιστολή της κυρίας Λόλας Νταϊφά για το Α΄ Κοιμητήριο.

Ολα όσα γράφει είναι απολύτως σωστά, μόνο που δεν είναι ενήμερη ότι προ ετών (2017) η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, με τις εκδόσεις Ολκός κυκλοφόρησε έναν Οδηγό του Α΄ Κοιμητηρίου και ελληνικά και αγγλικά.

Συγγραφείς ήταν η καθηγήτρια του Πολυτεχνείου κ. Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη και η αρχιτέκτων κ. Μαρία Δανιήλ και φωτογράφος των μνημείων ο κ. Γιώργος Γερόλυμπος.

Ο Οδηγός έχει εκτός από την ιστορία του νεκροταφείου, πάμπολλες φωτογραφίες των μνημείων, αλλά και χάρτες των διαφόρων τμημάτων με σημειωμένα τα σπουδαιότερα μνημεία και βιογραφικά σημειώματα προσωπικοτήτων, των οποίων τα μνήματα βρίσκονται στο Α΄ Κοιμητήριο.

Το βιβλίο είχε αρχικά μεγάλη επιτυχία, αλλά δυστυχώς παρόλο που η παρουσίαση έγινε στο Δημαρχείο Αθηνών δεν επιτρεπόταν η πώληση στο Νεκροταφείο, που θα ήταν το πιο σωστό, αλλά και ούτε στο Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Ο Οδηγός από ό,τι γνωρίζω πρέπει να πωλείται ακόμη στην Πολιτεία (οδ. Ασκληπιού) και στον Ιανό (οδ. Σταδίου).

*Υπεύθυνη της έκδοσης για την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT