Πυγμή, επιμονή και βαθύ κράτος

Κύριε διευθυντά

Η ωριμότητα ενός λαού κατακτάται σε βάθος χρόνου, σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον που ενθαρρύνεται και ενισχύεται καταλλήλως από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Τα τελευταία χρόνια, παρά τις εξαγγελίες της ότι θα κάνει ριζικές τομές, η Νέα Δημοκρατία ενεργεί με έναν εξαιρετικά διφορούμενο και φοβικό τρόπο. Προσπαθεί να επιβάλει ώριμο τρόπο σκέψης για νομοθετήματα που προϋποθέτουν διαλλακτική κοινωνική νοοτροπία, που έχει παγιωθεί μέσα από μια συνεχώς βελτιούμενη παιδεία. Τούτο συνέβη με τον νόμο περί ομοφύλων ζευγαριών, ενός νόμου για προηγμένες κοινωνίες με βαθιά ενημέρωση επί του θέματος. Το προφανές αποτέλεσμα ήταν η ενίσχυση του λαϊκισμού, ο οποίος δεν ορρωδεί μπρος στην εκμετάλλευση της άγνοιας του εκλογικού σώματος. Και πρέπει σαφώς να δεχθούμε ότι αυτή η άγνοια είναι ριζωμένη σε μεγάλο μέρος της χώρας μας που προφανώς ενισχύεται από κατεστημένες δυνάμεις που έχουν μέγιστο συμφέρον της διατήρησης, αν όχι της ολιστικής επέκτασής της.

Από την άλλη μεριά, σε αντίθεση με τη ζητούμενη ωριμότητα και υπεύθυνο τρόπο σκέψης, η κυβέρνηση παραμένει προσκολλημένη στη μικροπολιτική θεώρηση σοβαρών πολιτικών θεμάτων, όπως η κατάρτιση της λίστας ευρωεκλογών, που εξακολουθεί να είναι κατάλογος celebrities. Ο κ. Μητσοτάκης αποφεύγει προς το παρόν να πάρει ρηξικέλευθες αποφάσεις όπως επισταμένως είχε υποσχεθεί. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από τα ανωτέρω, που χρειάζονται πυγμή, αυταπάρνηση και επιμονή, όπως η ρήξη και ο εκσυγχρονισμός του βαθέος κράτους. Είμαι πεπεισμένος ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα θα έχει αρωγό την πλειοψηφία των Ελλήνων και θα αποτελέσει κίνητρο για την πραγματική και όχι την ευκαιριακή ωριμότητα και υπευθυνότητα. Οι μεγάλες αλλαγές γίνονται αργά, επίπονα και χωρίς τον φόβο του πολιτικού κόστους.

*Πολιτικός Μηχανικός, Κηφισιά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT