Για τον επαναπατρισμό Ελλήνων χειρουργών

Για τον επαναπατρισμό Ελλήνων χειρουργών

Κύριε διευθυντά

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε ένα θέμα το οποίο θίγει εκατοντάδες συναδέλφους χειρουργούς και στερεί τις πολύτιμες υπηρεσίες τους σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας. Ελληνες συνάδελφοι, ειδικευθέντες τα τελευταία έτη σε γερμανικά ιδρύματα, στερούνται του δικαιώματός τους να ασκήσουν την επιστήμη τους εντός της ελληνικής επικράτειας, λόγω ύπαρξης κωλύματος στη διαδικασία αναγνώρισης του γερμανικού τίτλου ειδικότητας Γεν. Χειρουργικής από το ελληνικό υπουργείο Υγείας.

Το σημαντικό αυτό θέμα ενώ έχει ήδη γνωμοδοτηθεί θετικά από την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία δυστυχώς δεν οδεύει προς ένα αίσιο τέλος καθότι παρουσιάζονται αλλεπάλληλα απρόσμενα κωλύματα σε επίπεδο Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και υπουργείου Υγείας.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, επιστημονικό προσωπικό υψηλότατης κατάρτισης συναντά τυπικά εμπόδια στον επαναπατρισμό του. Το θέμα δρομολογείται –με τους δικούς του ρυθμούς– και θέλω να πιστεύω πως θα διευθετηθεί το γρηγορότερο δυνατόν.

*Επίκoυρος καθηγητής Χειρουργικής Πανεπιστημίου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT