Το Κέντρο Μέντωρ και οι ευεργέτες

Κύριε διευθυντά

Διατρέχοντας ηλικιακά το τέλος της όγδοης δεκαετίας της ζωής μου με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση διάβασα στο φύλλο της «Καθημερινής» του Σαββάτου (1/6/2024) το κείμενο της συνεργάτιδός σας κ. Λίνας Γιάνναρου.

Το εν λόγω ήταν αφιερωμένο στο κοινωνικό έργο που σεμνά και αθόρυβα προσφέρει το κοινωφελές ίδρυμα «Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος» – Βιοχάλκο και μας πληροφόρησε για τα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν στους χώρους του Κέντρου Υγιούς Γήρανσης (Μέντωρ) στην Τεγέα. Το Κέντρο έχει στόχο την έρευνα, πρόληψη, διαχείριση και εκπαίδευση σε ό,τι αφορά τη φροντίδα της νόσου Αλτσχάιμερ. Η πράξη αυτή της δημιουργίας του δείχνει μεγάλη ευαισθησία και είναι πολλαπλώς ευεργετική για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και όχι μόνο.

Οφείλω να τονίσω ότι πολλοί Αρκάδες, επιτυχημένοι επιχειρηματικά, αρκετές φορές μας έχουν εκπλήξει ευχάριστα με τις δωρεές και τις ευεργεσίες τους. Σημειωτέον ότι είναι στοχευμένες πάντα στο να ωφελούν και να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο.

Ας μου επιτρέψουν τελικά, τόσο η κυρία Αλεξάνδρα Στασινοπούλου, μέλος του Δ.Σ. του κοινωφελούς ιδρύματος, όσο και οι κ.κ. πανεπιστημιακοί καθηγητές ψυχογηριατρικής, νευρολογίας κ.λπ., Α. Πολίτης, Θ. Μπίμπας, Κ. Πόταγος, Π. Αλεξόπουλος και Θ. Βορβολάκος που εθελοντικά δέχτηκαν να συνδράμουν στο άνω πρόγραμμα, να τους απευθύνω τα συγχαρητήριά μου και την ευγνωμοσύνη που νιώθουν οι ευεργετούμενοι από τέτοιου είδους πράξεις προσφοράς.

Η ελληνική κοινωνία το έχει απόλυτη ανάγκη, ιδιαίτερα τώρα που το παγκόσμιο περιβάλλον είναι απολύτως ζοφερό.

Ας ευχηθούμε τέτοιες πράξεις να βρίσκουν μιμητές.

Τους ευχαριστούμε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT