Ας επαναπατριστούν τα Γλυπτά, και βλέπουμε…

Ας επαναπατριστούν τα Γλυπτά, και βλέπουμε…

Kύριε διευθυντά

Στην «Κ» (12/6) δημοσιεύθηκε επιστολή του κ. Ευάγγελου Ανδριανού, επίτιμου αρεοπαγίτου (άρα νομομαθούς) που χαρακτηρίζει τον δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα «παγίδα». Ο υπογράφων, ως νομικά αδαής (όντας απλώς Φυσικός) διερωτώμαι μήπως, αντιθέτως, αυτή είναι μια ευκαιρία.

Η ουσιαστική διακύβευση είναι να ξαναβρεθούν τα Γλυπτά στον ιστορικό τους χώρο, δηλαδή στον Παρθενώνα και μάλιστα εσαεί. Η Αγγλία προς το παρόν τα θεωρεί νομικά ιδιοκτησία της. Αν όμως η επιστροφή στον δανειστή γίνεται συναινετικά μεταξύ των δύο χωρών, δίνεται η ευκαιρία και στις δύο χώρες να αποφύγουν τα αδιέξοδά τους. Η Ελλάδα ποτέ δεν θα συναινέσει να επιστραφούν τα Γλυπτά (ούτως ή άλλως) και το γενικό κλίμα διεθνώς και στην Αγγλία είναι θετικό για τις ελληνικές θέσεις. Τώρα είναι η ευκαιρία, αρκεί για μια φορά να παραμερίσουμε τις μαξιμαλιστικές επιδιώξεις – όρα και την τραγωδία της Κύπρου όπου απορρίπταμε κάθε συναινετική λύση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT