Αποχή, περιφερόμενοι υπουργοί και «ανάνηψη»

Αποχή, περιφερόμενοι υπουργοί και «ανάνηψη»

Κύριε διευθυντά

Στο χρονογράφημα του Σαββάτου (8/6) πριν από τις ευρωεκλογές ο εκλεκτός συγγραφέας και συνεργάτης της «Καθημερινής» κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος αναφερόταν στην «απογοήτευση ψηφοφόρων της Ν.∆.…» και στο ότι «δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική…». Στη συνέχεια, ο κ. Θεοδωρόπουλος προσπαθούσε –όπως όλοι– να αποτρέψει τους εκλογείς από την επαπειλουμένη «επάρατη» αποχή. Στο σημείο αυτό διερωτώμαι, γιατί είναι προτιμότερο οι απογοητευμένοι «δεξιοί» ψηφοφόροι της Ν.∆. να μην απόσχουν, αλλά να συναθροισθούν –όπως διαφαινόταν και έγινε– με τους πελάτες των κηραλοιφών και τους αναγνώστες των ιδιόγραφων επιστολών του Ιησού, διογκώνοντας παραπλανητικά την πολιτική επιφάνεια του επαγγελματία τηλεοπτικού μεσίτη και διαφημιστή τους.

Τη Δευτέρα, μετά τις εκλογές, ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Καθημερινής» ήταν «Κίτρινες κάρτες σε Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ». Το κείμενο άρχιζε με την απόλυτα προσφυή φράση «Ηχηρό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες εξέπεμψε η ευρωκάλπη». Τολμώ να ελπίσω ότι η ολόπλευρη αποχή των ψηφοφόρων όλων των μεγάλων κομμάτων αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για το εκλογικό σώμα. Η κατ’ αυτόν τον τρόπο πάνδημη αποδοκιμασία των εφαρμοζομένων πολιτικών επιλογών της ηγεσίας και των τριών κομμάτων με την πρωτοφανή σε έκταση αποχή, ήταν συνειδητή πολιτική επιλογή και όχι προτίμηση της δροσιστικής παραλίας αντί του εκλογικού τμήματος.

Οσον αφορά τη μεγάλη ηττημένη Ν.Δ. και τον αρχηγό της, η αντίδραση που θα ήθελα να δω, ως πολίτης αυτής της χώρας, είναι η «ανάνηψη». Ο κ. Μητσοτάκης κέρδισε την ηγεσία του κόμματός του ως αουτσάιντερ, πείθοντας ότι αποτελούσε κάτι «νέο και διαφορετικό», με μεθοδικότητα, μελέτη και εργατικότητα. Ως αρχηγός της Ν.Δ. και πρωθυπουργός υποσχέθηκε ολιγομελές και επιτελικό υπουργικό συμβούλιο, που θα εργαζόταν για τη διοίκηση του κράτους και τη διαχείριση της οικονομίας του. Αντ’ αυτού είχαμε πολυάριθμους υπουργούς περιφερόμενους επί καθημερινής βάσεως στις εκπομπές των ραδιοφώνων και των καναλιών.

Ο χειρισμός των τελευταίων εκλογών δεν πρέπει να είναι ανεύθυνος για το εκλογικό αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση παρέβλεψε ότι εκείνη διεξάγει τις εκλογές, δεν μετέχει σε αυτές. Τις περιοδείες κάνουν και τους εκλογικούς λόγους εκφωνούν ο αρχηγός και τα στελέχη του κόμματος και όχι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί, που έχουν άλλο έργο, αμειβόμενοι γι’ αυτό. Συνεπώς, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η επίμονη, ευσυνείδητη και πιστή εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος, από του γραφείου και όχι από του ραδιοτηλεοπτικού άμβωνος, είναι η διέξοδος για τη Ν.Δ.

Αλλιώς, ενδεχομένως, η εσχάτη πλάνη να είναι χείρων της πρώτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT