Γιατί απείχα, καθ’ όλα συνειδητά

Κύριε διευθυντά

Πολύ μελάνι χύθηκε για τον σχολιασμό και την ερμηνεία της μεγάλης αποχής από τις πρόσφατες ευρωεκλογές. Η παρούσα ας θεωρηθεί ελάχιστη προσφορά της ταπεινότητάς μου στην ερμηνεία της αποχής.

Κατά το μέρος, λοιπόν, που με αφορά δηλώνω ότι απείχα της ψηφοφορίας συμμορφούμενος (τηρουμένων των αναλογιών) προς τις υποδείξεις του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος τις παραμονές της ψηφοφορίας στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία προέτρεψε τους βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι διαφωνούσαν με το περιεχόμενό του, αντί να το καταψηφίσουν να απόσχουν της ψηφοφορίας!

Σχετική επιστολή μου είχε δημοσιεύσει η φιλόξενη «Καθημερινή» την 19/1/2024. Το δεύτερο σκέλος αυτής της επιστολής μου αφορούσε τη διαγραφή των διοικητικών προστίμων που είχαν επιβληθεί στους μη εμβολιασθέντες υπερήλικες, αλλά κυρίως τη μη επιστροφή των ήδη καταβληθέντων από τα «κορόιδα» που τα πλήρωσαν και μάλιστα (όπως εγώ) με επιβάρυνση (πρόστιμο επί του προστίμου) λόγω εκπροθέσμου εξόφλησης. (Διευκρινίζω εδώ ότι το πρόστιμο αφορούσε τη σύζυγό μου, η οποία αρνήθηκε τον εμβολιασμό για λόγους ουσιαστικούς, όχι από καπρίτσιο).

Και επ’ αυτού του θέματος δημοσιεύθηκε επιστολή στην «Καθημερινή» της 21/3/24. Βεβαίως, κατά παγία τακτική, ουδείς υπουργός ή κρατική υπηρεσία απήντησε στις επιστολές αυτές.

Ας προστεθεί και αυτή η περίπτωση στους λόγους αποχής τόσον εμού όσον και μερικών άλλων γερόντων που τα κουβεντιάζουμε στο καφενείο.

Θα ήταν μεγάλο λάθος να θεωρηθεί ότι η δυσαρέσκειά μας αφορά το οικονομικό μέρος (αν και όχι ευκαταφρόνητο), ενώ αφορά την ηθική (ίσως και την ανήθικη) διάσταση του θέματος.

Τέλος, με σεβασμό στο αξίωμά του θα τολμήσω να συστήσω στον κ. πρωθυπουργό να ρίχνει πού και πού μια ματιά στα γράμματα των αναγνωστών που δημοσιεύονται στις εφημερίδες (απαντήσεις βεβαίως ουδέποτε δίδονται). Θα εκπλαγεί από το πόσο χρήσιμα πράγματα μπορεί να μάθει από αυτά. Ακόμη, να δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία να δημοσιεύσει ποιο είναι το ποσό που εξοικονόμησε το κράτος από τη μη επιστροφή των καταβληθέντων προστίμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT