Τα παράξενα (και) της κάλπης

Κύριε διευθυντά

Κάποτε πριν από πολλά χρόνια ένας Αμερικανός δημοσιογράφος που ερευνούσε το Μακεδονικό θέμα ρώτησε τον νεαρό διπλωματικό υπάλληλο που τον συνόδευε στη δυτική Μακεδονία. «Ο Παύλος Μελάς ποιους πολεμούσε;». Απ.: Τους Βούλγαρους που ήθελαν να πάρουν τη Μακεδονία. «Σε ποιους ανήκε αυτή η περιοχή;». Απ.: Στους Τούρκους. «Τότε οι Τούρκοι γιατί σκότωσαν τον Π. Μελά;».

Αναρωτιέμαι τι μπορεί να σκέφτεται ένας σημερινός ερευνητής βλέποντας τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Θα μπορούσε αφοπλιστικά να ρωτήσει: «Γιατί με την ψήφο σας στις ευρωεκλογές τιμωρήσατε το κυβερνών κόμμα;». Απ.: Γιατί έφερε ένα νόμο υπέρ των ομόφυλων ζευγαριών. «Γιατί ψηφίζετε κάποιο κόμμα που ο αρχηγός του ωφελείται βιωματικά από αυτόν τον νόμο;». Απ.: Ξαναθυμήθηκα το «θαύμα-θαύμα» με το οποίο ο αείμνηστος γελοιογράφος Γ. Ιωάννου συνήθιζε πάντοτε να κλείνει τις ιστοριούλες του. Ετσι ερμήνευε όλα τα παράξενα που συμβαίνουν στη χώρα μας.

*Συνταξιούχος μηχανικός, Καβάλα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT