Η ακρίβεια, ο ΦΠΑ και ο ανταγωνισμός

Kύριε διευθυντά

Πιστεύουμε ότι ένα μέρος της αποχής στις τελευταίες εκλογές και η απώλεια χιλιάδων ψηφοφόρων από το κυβερνών κόμμα οφείλεται στην ακρίβεια κι αυτό φάνηκε άλλωστε από τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Είναι σε λάθος κατεύθυνση όσοι υποστηρίζουν ότι η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα θα φέρει κάποια μείωση στις τιμές τους επικαλούμενοι μάλιστα την Ισπανία.

Μόνο που παραβλέπουν ότι στην Ισπανία αλλά και στη μικρότερη Πορτογαλία λειτουργεί ο υγιής ανταγωνισμός. Αντίθετα την όποια μείωση του ΦΠΑ εδώ θα την απορροφήσουν σε λίγους μήνες τα άτυπα καρτέλ τα οποία θεωρούν τη χώρα μας ένα Ελντοράντο εύκολου πλουτισμού. Ξεχνούν ότι στην Ισπανία μια χειρουργική επέμβαση σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στοιχίζει διπλάσια από τα ανάλογα δικά μας θεραπευτήρια. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην Ισπανία, το συναντάμε στον Καναδά, στην Αγγλία και αλλού. Οι δαπάνες για την υγεία στην Ισπανία είναι διπλάσιες από τις δικές μας, χώρας με τετραπλάσιο πληθυσμό. Το ίδιο συμβαίνει αναλογικά και στην Αγγλία.

Το να εγκρίνει η κυβέρνηση αυξήσεις τετραπλάσιες του πληθωρισμού σε ασφαλιστήρια υγείας, τότε το παιχνίδι έχει χαθεί από πρώτο χέρι. Αυτό που θα έδινε μια κάποια λύση στην καθημερινότητα θα ήταν η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα καύσιμα, τα οποία ελέγχονται από το κράτος, που θα έριχνε τις τιμές των αγροτικών, κτηνοτροφικών αλλά και βιομηχανικών προϊόντων.

Ακόμα εκεί που μπορεί να παρέμβει το κράτος είναι στα επιτόκια και στις παροχές του τραπεζικού συστήματος που είναι μη ανταγωνιστικές συγκρίνοντας με άλλες χώρες της Ευρώπης. ∆εδομένου ότι οι τράπεζες είναι ευεργετημένες από τον Ελληνα φορολογούμενο που τις έχει χρηματοδοτήσει δύο και τρεις φορές από το υστέρημά του προκειμένου να μείνουν ανοιχτές. Το λιοντάρι, λέει ο θυμόσοφος λαός, βρυχάται μπροστά μας κι εμείς ψάχνουμε τα χνάρια του. Ιδού πεδίο λαμπρόν για τον νέο υπουργό Ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT