Και γιατί παρακαλώ οι 300 να μη γίνουν 200;

Και γιατί παρακαλώ οι 300 να μη γίνουν 200;

Κύριε διευθυντά

Πολύς λόγος γίνεται από σύσσωμη την αντιπολίτευση για πάσης φύσεως παροχές. Κάθε παροχή όμως έχει ένα κόστος, το οποίο δεν είναι δυνατόν να αντέξει η ελληνική οικονομία. Η κυβέρνηση βέβαια λέει ότι η οικονομία πάει καλά, πάει καλά η προσπάθεια να σταθεί το κράτος στα πόδια του και να δημιουργήσει σταθερές βάσεις εσόδων, διαφορετικά κινδυνεύουμε να βρεθούμε σε σκληρότερα μνημόνια.

Για να μπορέσει όμως το κράτος να σταθεί στα πόδια του χρειάζεται νοικοκύρεμα. Και το νοικοκύρεμα δεν μπορεί να το επιτύχει καμιά κυβέρνηση μόνη της. Πρέπει να συνεργαστεί σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Δημιουργήσαμε μια γιγάντια δημόσια διοίκηση με πληθώρα διευθυντικών στελεχών, απλά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται να δώσει παράδειγμα ολόκληρο το πολιτικό σύστημα αρχίζοντας από τα του οίκου του.

1. Περιορισμός του αριθμού των βουλευτών από τριακόσιους σε διακόσιους. Χρειάζεται μόνο μια απλούστατη νομοθετική ρύθμιση.

2. Λουκέτο στο κανάλι της Βουλής.

3. Περιορισμός των συμβούλων των υπουργών, αλλά και του πρωθυπουργού.

4. ∆ραστικός περιορισμός των διευθυντικών θέσεων και επιτέλους λειτουργία δημοσιοϋπαλληλικής ιεραρχίας.

Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω τη γνώμη των πολιτικών αρχηγών επί του θέματος της μείωσης του αριθμού των βουλευτών και βλέπουμε για τα υπόλοιπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT