Γιατί παίζουν με τα νεύρα μας;

Γιατί παίζουν με τα νεύρα μας;

Κύριε διευθυντά

Προ τριμήνου άρχισα τις διαδικασίες ανανέωσης ισχύος της άδειας οδήγησής μου. Μετέβην στο γειτονικό ΚΕΠ και έλαβα φύλλο οδηγιών και υποχρεώσεων. Το πρώτο το οποίο με εξέπληξε είναι ότι προϋπόθεση εκκίνησης είναι η καταβολή παραβόλου 108 ευρώ. Γιατί αυτό το χαράτσι αφού το ίδιο το ∆ημόσιο μου επιβάλλει διά νόμου την υποχρέωση να απευθύνομαι προς αυτό για να ελέγξει την ικανότητά μου στο οδηγείν, ώστε να εξασφαλίζεται, γενικώς, η οδική ασφάλεια των φορολογούμενων και μη πολιτών.

Το ξεπέρασα, υβρίζων, και αφού κατέβαλα τα 108 ευρώ απευθύνθηκα στους γιατρούς του καταλόγου. Είχα τελειώσει όλους, πλην νευρολόγου. Ευρισκόμενος, τυχαία, στο ΝΙΜΤΣ είχα την έμπνευση να ζητήσω την προβλεπόμενη εξέτασή μου από τη Νευρολογική Κλινική του νοσοκομείου. Το δικαιούμαι ως απόστρατος.

Ο συνταγματάρχης – δ/ντης, ένας εξέχων επιστήμων, με εξέτασε λεπτομερώς και μου χορήγησε τη θετική γνωμάτευση, με βούλα του νοσοκομείου.

Κατέθεσα πλήρη δικαιολογητικά στο ΚΕΠ, τα οποία τα έκανε αποδεκτά. Μετά δίμηνο, περίπου, ειδοποιήθηκα ότι η Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Μεταφορών δεν αναγνωρίζει την εγκυρότητα της νοσοκομειακής γνωμάτευσης και απαιτεί τοιαύτη ιδιωτικού γιατρού! Τι να κάνω, πειθάρχησα, υβρίζων και πάλι, και έπραξα ως το υπουργείο με διέτασσε! Μπόρεσα να κάνω αλλιώς; Ουδέν περαιτέρω σχόλιο. Τις κυκλοφορούσες φήμες περί ύπαρξης μηχανισμών εξασφάλισης παρατάσεως ισχύος οδήγησης τις απορρίπτω. Δεν γίνονται αυτά στην Ελλάδα!

*Υπτγος ε.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT