Τα διδάγματα και η προτροπή μου

Κύριε διευθυντά

Διαβάζοντας όπως πάντα την «Κυριακάτικη Καθημερινή» έπεσα στο άρθρο του κ. Ανδρέα ∆ρυμιώτη, του εξαιρετικού συνεργάτη σας μηχανικού, στατιστικολόγου, δημοσιογράφου, συμβούλου επιχειρήσεων κ.λπ.

Το άρθρο του (φ. 23/6) είχε τίτλο «Διδάγματα από μία επίσκεψη στην Κύπρο». Σ’ αυτό εξυμνεί τη σημερινή κατάσταση στο νησί και την αντιπαραβάλλει με τη σημερνή κατάσταση στην Ελλάδα. Θα στενοχωρήσω τον κ. Δρυμιώτη αλλά δεν τα λέει καλά. Εχω επισκεφτεί δύο φορές την Κύπρο σαν τουρίστας κι έχω διαφορετική άποψη για τους Κυπρίους.

Γράφει για το λογισμικό που είχε ο ταξιτζής που ειδοποιεί για κάμερες. Μα κ. συνάδελφε, αυτό απαγορεύεται στην Ελλάδα. Επίσης εδώ απαγορεύεται η δημοσίευση προσώπου εκτός αν υπάρχει διαταγή εισαγγελέως. Εχετε πολλούς φίλους εδώ. Ρωτήστε τους.

Τα καταστήματα εδώ είναι κλειστά τις Κυριακές και επισήμους αργίες όχι για θρησκευτικούς λόγους αλλά για να ξεκουράζονται στοιχειωδώς οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι κουράζονται όταν έχουν συνέχεια διακοπές. Εν πάση περιπτώσει, αφού έχετε τόσο πολλούς καλούς φίλους στην κυβέρνηση γιατί δεν τους λέτε ν’ αλλάξουν τη νομοθεσία ώστε να κάνουν μεγαλύτερο τζίρο τα καταστήματα;

Οσον αφορά την καθαριότητα στα πανεπιστήμια προφανώς εννοείτε τα ιδιωτικά. Ολοι ελπίζουμε όταν έρθουν με το καλό εδώ να υπάρχει η ίδια τάξη και καθαριότητα.

Δεν σχολιάζω τη διαθήκη του Ε. Αβέρωφ γιατί δεν είμαι από τα Γιάννενα όπου πρωτοπόρησαν να εκλέξουν Εβραίο δήμαρχο.!

Τέλος με την παιδική αφέλεια που με διακρίνει –όπως έλεγε η μακαρίτισσα σύζυγός μου– γιατί εξακολουθείτε να ζείτε εδώ ανάμεσα σε λαμόγια, απατεώνες, κλέφτες κ.λπ.;

Δεν έχετε νόστο για την πατρίδα σας ή μήπως εδώ που φιλοξενείστε τόσα χρόνια και δημιουργήσατε περιουσία και καλούς φίλους περνάτε καλύτερα;

Εάν όλα είναι όπως τα λέτε, προσωπικά σας συνιστώ να επαναπατριστείτε.

*Συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός

Απάντηση

Του Ανδρέα Γ. ∆ρυμιώτη

Ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει τι θέλει να πει ο επιστολογράφος. Αυτά που γράφω είναι γεγονότα και τα επισημαίνω μήπως καταφέρουμε να αλλάξουμε κάτι στην Ελλάδα. Αυτός εξάλλου είναι και ο σκοπός της αρθρογραφίας μου. Εχω γράψει για άλλες χώρες που πρέπει να μιμηθούμε σε συγκεκριμένα θέματα, όπως η Βρετανία, Εσθονία, Γεωργία κ.ά., αλλά κανένας δεν με προέτρεψε να μετοικήσω εκεί. Ελπίζω ότι η προτροπή του να γυρίσω στην Κύπρο δεν προέρχεται από τη συνήθη αντίδραση να σπάζουμε το θερμόμετρο όταν δεν μας αρέσει η θερμοκρασία που μας δείχνει. Κάτι ακόμα. ∆εν υπάρχει ειδικό λογισμικό για να δείχνει τις κάμερες. Το επεδίωξε η κυβέρνηση να επισημαίνονται οι κάμερες ώστε να περιορίζονται τα ατυχήματα και όχι για να επιβάλλονται πρόστιμα. Καλό είναι να μαθαίνουμε αντί να ειρωνευόμαστε!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT