Ο… λαβύρινθος των αριθμών στο Εφετείο

Ο… λαβύρινθος των αριθμών στο Εφετείο

Κύριε διευθυντά

Από το έτος 2000 που εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο του Εφετείου Αθηνών από τον τότε υπουργό ∆ικαιοσύνης Ευάγγελο Γιαννόπουλο, οι αίθουσες των δικαστηρίων φέρουν περίεργους αριθμούς: στον πρώτο όροφο ∆70Α – ∆70ΣΤ, στον δεύτερο ∆80Α – ∆80ΣΤ, στον τέταρτο ∆100Α – ∆100∆, στον έκτο ∆120Α – ∆120∆. Κανένας δεν γνωρίζει τι σημαίνουν τα περίεργα αυτά σύμβολα (αφού ούτε το αρχικό ούτε το τελικό γράμμα αντιστοιχεί στον όροφο, αλλά ούτε και ο αριθμός) ή γιατί οι αίθουσες δικαστηρίων δεν αριθμήθηκαν λ.χ. 101, 201, 401 ανά όροφο, όπως συνηθίζεται.

Οι δυσνόητοι και δυσκολοθύμητοι αυτοί αριθμοί επί 25 χρόνια δυσκολεύουν δικαστές και δικηγόρους, ενώ αποπροσανατολίζουν τους πολίτες που δεν βρίσκουν εύκολα τις αίθουσες των δικαστηρίων και κινδυνεύουν να ερημοδικαστούν!

Η λύση του μυστηρίου φαίνεται να αποκαλύπτει ένα ακόμα μνημείο ανευθυνότητας (δηλαδή μη ανάληψης ευθύνης) του Δημοσίου: απλώς, θα πρέπει να παρέμειναν οι ενδείξεις που οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν στα σχέδια και στις κατόψεις των ορόφων και κανένας δεν πήρε την πρωτοβουλία να τις αλλάξει, προφανώς λόγω ευθυνοφοβίας.

Ας μεριμνήσει η τωρινή ηγεσία της δικαιοσύνης με θάρρος και αποφασιστικότητα ώστε να πρυτανεύσει η λογική τουλάχιστον στην αρίθμηση των δικαστικών αιθουσών στο Εφετείο Αθηνών.

*Δικηγόρος, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT