Η δεξιά της δεξιάς και η αντιπολίτευση

Η δεξιά της δεξιάς και η αντιπολίτευση

Κύριε διευθυντά

Πρόβλημα σοβαρό υγιούς λειτουργίας της αστικής δημοκρατίας η ανυπαρξία αξιόλογης αντιπολίτευσης. Αυτή τη στιγμή υπάρχει η κυβερνητική μονοκρατορία, λόγω ανεγνωρισμένης ηγετικής προσωπικής υπεροχής.

Θεωρητικά η Ν.Δ. κινείται στον χώρο της Κεντροδεξιάς με εμφανή κάποια απόκλιση προς αριστερά. Κόμματα της αντιπολίτευσης συμπιέζονται στον κεντροαριστερό χώρο, στοχεύοντας στην απορρόφηση των ομόρων, αλλά δεν έχουν τη διάθεση να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Η αγκυλωμένη Αριστερά, διαβιούσα στον χώρο της αστικής δημοκρατίας, αν και ιδεολογικά δεν την αποδέχεται, παρουσιάζεται με μικρές αυξομειώσεις ποσοστών. Ο χώρος που ενισχύθηκε και πλησιάζει το 20%, είναι η Δεξιά, μάλλον απαλλαγμένη πλέον από στοιχεία και ακροδεξιές τάσεις. Πιστεύω ότι μια ίσως ελαφρά, σχεδόν ανεπαίσθητη μετακίνηση της Ν.Δ. δεξιότερα, θα μείωνε την επιρροή των δεξιών σχημάτων και θα άφηνε χώρο αναπνοής για τα αριστερότερα σχήματα προς το Κέντρο, που αυτή τη στιγμή εξ ολοκλήρου κυριαρχείται από τη Ν.Δ.

Οπωσδήποτε η κοινωνική πολιτική της Ν.Δ. θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μάλλον σοσιαλίζουσα, αλλά χωρίς να περιορίζει τις συντηρητικές της τάσεις.

Μια πολύ απλή δεξιόστροφη κίνηση μπορεί να είναι και η επιλογή του νέου ΠτΔ.

Βέβαια η πράγματι αξιόλογη ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και συνετή πάντοτε απεδείχθη και εποικοδομητική είναι. Αποκλειομένης της επανεκλογής της, ίσως δεν είναι εύκολη η επιλογή μεταξύ π.χ. των δύο πρώην πρωθυπουργών της Ν.Δ. Ωστόσο νομίζω είναι η λύση και για τη μείωση επιρροής των δεξιών μορφωμάτων και πιθανόν και για την εμφάνιση ενός αρχηγού και τη γέννηση μιας νέας σοβαρής αντιπολίτευσης!

*Συντ/χος ~Λυκειάρχης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT