Σηματοδότες και πινακίδες

Κύριε διευθυντά

Είναι απόλυτα βέβαιο ότι στην καθημερινή μας εμπειρία, πεζοπορική ή οδηγική, παρατηρούμε την κατάσταση των κάθε είδους κρατικών ή δημοτικών πινακίδων, αλλά και των σηματοδοτών που βρίσκονται σε κάθε σημείο της πόλης της Αθήνας.

Ατέλειωτος αριθμός πινακίδων που συνδέονται με τον ΚΟΚ είναι κατεστραμμένες, καλυμμένες με κάθε είδους αυτοκόλλητο, βαμμένες με κάθε χρώματος σπρέι, κρυμμένες πίσω από δένδρα ή άλλες πινακίδες άλλων φορέων ή υπηρεσιών, καλυμμένες από σκαλωσιές, στρεβλωμένες, παραμορφωμένες, αλλά και στραμμένες προς άλλη κατεύθυνση από εκείνη του ρεύματος των δρόμων.

Εκατοντάδες μεταλλικοί στύλοι είναι καρφωμένοι ο ένας μετά τον άλλο σε πεζοδρόμια και επάνω τους φέρουν πινακίδες που δεν μπορούν να μας ενημερώσουν κατά πόσον επιτρέπεται ή απαγορεύεται να πορευθούμε κατά την οδήγηση, δεξιά ή αριστερά ή να στρίψουμε επιτόπου, ή ότι απαγορεύεται η είσοδος σε συγκεκριμένο δρόμο.

Μεγάλος αριθμός πινακίδων αποτελεί απλά τον καμβά ζωγραφικής και επικολλήσεων, και μάλιστα σε κομβικά σημεία της πόλης, όπως νοσοκομεία, δικαστήρια, χώροι πολιτισμού και πολλά άλλα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τεράστιο αριθμό φωτεινών σηματοδοτών, που κατά περίεργο τρόπο είναι στραμμένοι προς άλλη κατεύθυνση από εκείνη του ρεύματος της κυκλοφορίας, που λειτουργεί μόνο ένας από τους τρεις λαμπτήρες, που ενεργοποιούν το κόκκινο, το πράσινο και το κίτρινο, και ακόμη ειδικότερα, κατά «σύμπτωση», διαθέτουν ένα τεράστιο αυτοκόλλητο, διαμέτρου περίπου ίσης με εκείνη του τζαμιού του σηματοδότη, με αποτέλεσμα την ημέρα να μην είναι δυνατή η ανάγνωσή του, ενώ τη νύχτα, καλούμαστε να μαντέψουμε την ενεργοποίησή του, λόγω ενός μικρού φωτεινού στεφανιού που εμφανίζεται κατά τη λειτουργία του ή συνειρμικά από άλλες ενδείξεις (π.χ. σηματοδότης για τους πεζούς).

Τέλος, ο ρύπος της πόλης και διάφορες άλλες επικαθήσεις περιορίζουν τη φωτεινότητα κατά τουλάχιστον 70%, και ιδιαίτερα την ημέρα απλώς μαντεύουμε ότι ενεργοποιήθηκε η ανάλογη εντολή στάσης ή εκκίνησης.

Πολλαπλές διαχρονικές προσπάθειες ενημέρωσης και επισημάνσεις στην υπηρεσία σηματοδότησης δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και απλά οδηγούν στη σύνταξη της επιστολής.

Ισως με αυτόν τον τρόπο ενεργοποιηθούν οι υπεύθυνοι και οι συναρμόδιοι.

*Οδοντίατρος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT