Υπερτουρισμός και ανεμογεννήτριες

Kύριε διευθυντά

Πώς φανταζόμαστε τις Κυκλάδες, που είναι χτισμένες σε ανθρώπινη κλίμακα, όταν φυτευτούν γιγάντιες ανεμογεννήτριες με ύψος 100 μ. στα βουνά;

Θέλουμε να ολοκληρώσουμε την αισθητική υποβάθμιση του εύθραυστου τοπίου των νησιών μας;

Αν αυτό συμβεί, θα έχει ολοκληρωθεί σίγουρα η καταστροφή που ξεκίνησε από την υπέρμετρη δόμηση, τον ανεξέλεγκτο υπερτουρισμό, την παράλογη εκμετάλλευση των παραλιών και άλλα πολλά. Και αυτά έχοντας υπόψη:

1. Οτι ο πρωθυπουργός στις 21/08/21 στη Βουλή δήλωσε ότι «…ανεμογεννήτριες δεν μπορούν να τοποθετηθούν παντού. Υπάρχουν περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, περιοχές όπου μια μεγάλη ανεμογεννήτρια θα διαταράξει την ισορροπία της κλίμακας του τοπίου…».

2. Οτι η χώρα μας έχει μια επιτυχημένη πολιτική ανάπτυξης των ΑΠΕ, αφού το πρώτο πεντάμηνο του 2024 το 56% της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας προήλθε από ΑΠΕ (42% από ορυκτά καύσιμα και 2% εισαγωγές σύμφωνα με τον Α∆ΜΗΕ).

3. Οτι η ανάπτυξη των ΑΠΕ επιβάλλει ως απόλυτη προτεραιότητα μεγάλες επενδύσεις για ενίσχυση του εθνικού δικτύου μεταφοράς ενώ συγχρόνως απαιτείται και σημαντική αύξηση της δυναμικότητας συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας.

Ας ξαναδούμε, ως κοινωνία, αν προτεραιότητά μας είναι πράγματι η τοποθέτηση αιολικών πάρκων στις βουνοκορφές των ιδιαίτερων και ευαίσθητων οικοσυστημάτων των Κυκλάδων!

Ομορφιά και ιδιαιτερότητα που δημιουργήθηκε σε χιλιάδες χρόνια μπορεί να καταστραφεί τάχιστα.

*Μάρπησσα, Πάρος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT