Οι σκέψεις μου για Δύση και Ρωσία

Κύριε διευθυντά

Οπως έχει ειπωθεί από επίσημα χείλη (π.χ. Πολωνούς αξιωματούχους, πρωθυπουργό Εσθονίας), εύχονται τη διάσπαση της Ρωσίας σε πολλά μικρά κράτη όπως συνέβη στη Σοβιετική Ενωση το 1991! Οι δηλώσεις αυτές δεν δείχνουν μόνο κακία και απωθημένα, αλλά φωτογραφίζουν και τους ευσεβείς πόθους της ∆ύσης απέναντι στη Ρωσία. Αν ο μη γένοιτο, συνέβαινε ποτέ αυτό, το επόμενο βήμα θα ήταν πιστή αντιγραφή του σεναρίου που ίσχυσε στην Ουκρανία. Εγκατάσταση των δυτικών πολυεθνικών εκεί και λεηλασία του τεράστιου φυσικού πλούτου της Ρωσίας (π.χ. υδατικών πόρων, ξυλείας, ορυκτών πόρων).

Η ίδια η Θάτσερ παλιότερα το είχε επισημάνει αυτό πολλές φορές σε δημόσιες τοποθετήσεις της: Η Ρωσία έχει τα πάντα! Εκείνο που δεν είπε είναι ότι η Δύση τα λιμπίζεται. Ετσι εξηγείται η ύπαρξη του ΝΑΤΟ ως πολεμικής μηχανής επέκτασης προς ανατολάς και πίεσης-απειλής απέναντι στη Ρωσία. Η Ιστορία έχει διδάξει ότι οι δυτικοί, πρώην δουλέμποροι και στυγνοί αποικιοκράτες, δεν θα μπορούσαν ποτέ να ξεφύγουν από τα γονίδιά τους. Ωστόσο, με τον Πούτιν τα βρήκαν σκούρα. Ευτυχώς για τη φίλη Ρωσία, δεύτερος Γκορμπατσόφ δεν πρόκειται να υπάρξει γι’ αυτούς.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT