Οι «αμαρτωλοί φάκελοι», ο Αρης και η Λόλα

Οι «αμαρτωλοί φάκελοι», ο Αρης και η Λόλα

Κύριε διευθυντά

«Ανοίγουν οι αμαρτωλοί φάκελοι της Μυκόνου» ήταν ο πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος της «Καθημερινής» της Κυριακής 7/7/2024. Δυστυχώς η έρευνα δεν γίνεται για οικοδομική παράβαση αλλά για ανθρωποκτονία. Οι αμαρτωλοί φάκελοι της πασίγνωστης Πολεοδομίας της Μυκόνου είχαν απασχολήσει τη δημοσιότητα πολλές φορές, με ανύπαρκτη ή πενιχρότατη συγκομιδή.

Χαρακτηριστική του τρόπου λειτουργίας της «υπηρεσίας» αυτής είναι η παρακάτω «ιστορία» που κυκλοφορούσε ευρέως προ πολλών ετών. Οι πολεοδομικές άδειες του νησιού και της περιοχής αρμοδιότητος της πολεοδομίας αυτής είχαν «τιμολογηθεί». Οι άδειες που αφορούσαν τις ελάχιστες οικοδομές χωρίς παραβάσεις ήταν οι φθηνότερες, διότι στην ουσία επρόκειτο για την εξασφάλιση κάποιας προτεραιότητας. Η τιμή των υπολοίπων εξηρτάτο από τον αριθμό και τη βαρύτητα των παραβάσεων και, βεβαίως, την αξία της οικοδομής. Αλλο μια βίλα «πάνω στο κύμα» και άλλο ένα σπίτι στην πόλη. Η κορωνίς των «εξυπηρετήσεων» και κορυφή του κόστους ήταν η απώλεια (εξαφάνιση) του φακέλου της οικοδομής και συνεπώς η αδυναμία οποιουδήποτε μελλοντικού ελέγχου.

«Είναι πολλά τα λεφτά, Αρη», είχε πει ο πληρωμένος φονιάς στην πολύ παλιά (1964) ελληνική ταινία «Λόλα».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT