Το «ταλαίπωρο» Σύνταγμα και οι κάτοικοι Πλάκας

Το «ταλαίπωρο» Σύνταγμα και οι κάτοικοι Πλάκας

Κύριε διευθυντά

Πριν από λίγες ημέρες μια γνωστή μου κάτοικος Πλάκας επέστρεφε σπίτι της από τη Βασιλίσσης Σοφίας όταν στο φανάρι με την Αμαλίας και Βασιλέως Γεωργίου Α΄, εκεί λίγο πριν το ξενοδοχείο της Μεγάλης Βρεταννίας βλέποντας όλο το Σύνταγμα σε πλήρη ακινησία έκανε αριστερά στον παράδρομο της Αμαλίας με πρόθεση να στρίψει λίγο πιο κάτω στην Ξενοφώντος για να βγει στη Φιλελλήνων και να μπει στην Πλάκα.

Ατύχησε όμως γιατί εκεί στη στροφή παραφύλαγε η Τροχαία που της έβαλε κλήση 100 ευρώ και της πήρε και τις πινακίδες αφού η στροφή επιτρέπεται, ποιος ξέρει γιατί μόνο στα λεωφορεία! Στην Ξενοφώντος πας μόνο για το πάρκινγκ και για να πας πρέπει να περάσεις από το κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, να ανέβεις αριστερά την Οθωνος, να στρίψεις δεξιά στην Αμαλίας και στη συνέχεια πάλι δεξιά.

Οταν το Σύνταγμα είναι κλειστό, που συμβαίνει πολύ συχνά, οι κάτοικοι της Πλάκας μπορούν να πάνε σπίτι τους μόνο πετώντας!

Αυτό είναι κατόρθωμα των πρόχειρων αναπλάσεων και των συγκοινωνιολόγων που πήραν στον λαιμό τους τον τέως δήμαρχο Κ. Μπακογιάννη.

Μείωσαν, μεταξύ των άλλων, αισθητά το πλάτος της οδού της πλατείας Συντάγματος αφαιρώντας δύο απαραίτητες λωρίδες κυκλοφορίας, προκαλώντας καθημερινή ασφυξία για να κάνουν μια αμφίβολης αισθητικής αχρείαστη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου με πέργκολες και κάτι πανάσχημα σιντριβάνια.

Εκλεισαν τη Βασιλίσσης Ολγας με τα ήδη τεράστια και καταπράσινα πεζοδρόμιά της, απαραίτητη στην κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης, χωρίς να σκεφτούν τους λόγους που μετά 20 χρόνια από την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων αυτό το τμήμα παρέμενε ανέπαφο. Και το έκαναν αυτό χωρίς να φροντίσουν, εν τω μεταξύ, ούτε καν να αλλάξουν τις πινακίδες κυκλοφορίας που να επιτρέπουν την αντικατάστασή της από την Αρδηττού με δεξιά στροφή στην Αθανασίου Διάκου, αλλά και την αντίστροφη αριστερή από τη Διάκου στην Αρδηττού, για να μπορεί κάποιος από την Πλάκα να μετακινηθεί προς το Παναθηναϊκό Στάδιο και προς το Χίλτον χωρίς να χρησιμοποιήσει τη… Βουλιαγμένης!

Κατήργησαν χωρίς λόγο την αριστερή στροφή προς την Ξενοφώντος στην άνοδο της Βασιλίσσης Αμαλίας που εξυπηρετούσε την κυκλοφορία και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής που πεισματικά ακόμη επιμένουν να παραμένουν στο κέντρο, ωθώντας όλη την κίνηση στο ταλαίπωρο Σύνταγμα!

Σημειακές παράλογες παρεμβάσεις στην πιο σημαντική περιοχή του κέντρου της πόλης που επιβαρύνουν τη λειτουργία του και χρειάζονται καλύτερο σχεδιασμό! Ο δήμος απλά δεν φθάνει!

Τουλάχιστον να μην κωλυσιεργεί ως προς την εφαρμογή των ήδη εγκεκριμένων λύσεων για τη μερική θεραπεία του προβλήματος της επιστροφής των κατοίκων της Πλάκας στο σπίτι τους.

*Αρχιτέκτων Κάτοικος Πλάκας

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT