Μέτρα κατά λειψυδρίας… οικιακής χρήσης

Μέτρα κατά λειψυδρίας… οικιακής χρήσης

Κύριε διευθυντά

Ενα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας είναι η λειψυδρία που μοιάζει να ταλανίζει όλη την Ελλάδα και δικαίως απασχολεί την κυβέρνηση, τις Αρχές και όλους τους πολίτες.

Και εμείς οι απλοί Ελληνες δεν μπορούμε βέβαια να επέμβουμε στα μεγάλα έργα που απαιτούνται, αλλά ως πολίτες έχουμε και εμείς την υποχρέωση να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μειώσουμε το πρόβλημα.

Ετσι λοιπόν θυμήθηκα ότι πριν από πολλά χρόνια, όταν στην πολιτεία της Νέας Υόρκης υπήρχε μια παρατεταμένη περίοδος λειψυδρίας, η τοπική κυβέρνηση προκήρυξε διαγωνισμό για την καλύτερη ιδέα για το πώς οι πολίτες θα μπορούσαν να περιορίσουν τη χρήση νερού και να συμβάλουν στον περιορισμό του προβλήματος.

Το πρώτο βραβείο λοιπόν κέρδισε μια ηλικιωμένη πολίτης της Νέας Υόρκης που πρότεινε σε κάθε νοικοκυριό να τοποθετηθεί ένα τούβλο ή μια μεγάλη πέτρα μέσα σε κάθε καζανάκι σε κάθε τουαλέτα όλων των κατοικιών και διαμερισμάτων.

Με αντίστοιχες αναλογίες στην πατρίδα μας αν θεωρήσουμε ότι έχουμε 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά με περίπου δύο τουαλέτες ανά νοικοκυριό και χρήση τουαλέτας τουλάχιστον 6 φορές την ημέρα, θα εξοικονομηθούν την ημέρα 30 εκατομμύρια λίτρα νερού.

Δεν θα σωθούμε από αυτό, αλλά είναι μία καλή ευκαιρία να επιδείξουμε εύκολα και χωρίς κόπο συνείδηση πολίτη που ανησυχεί για τα προβλήματα της κοινωνίας και του περιβάλλοντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT