Η επιλογή των κατάλληλων δένδρων

Κύριε διευθυντά

Ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Βατόπουλο που με το άρθρο του («Κ» 10/7) αναδεικνύει το σοβαρότατο πρόβλημα που προκύπτει με την εφαρμογή του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ). Τραγική ειρωνεία, το μαθαίνουμε εν μέσω καύσωνα.

Και εξηγούμαι. Ο ΝΟΚ για τις νέες οικοδομές επιτρέπει στον εργολάβο, εκτός των άλλων, να εξαντλήσει όλα τα τετραγωνικά τού οικοπέδου(!) σκάβοντας υπογείως για δημιουργία έξτρα χώρων, επιπλέον αυτών που επιτρέπει ο συντελεστής δόμησης. Προφανέστατα οι συντάξαντες τον ΝΟΚ έχουν κάνει λάθος. Δεν σκέφτηκαν ότι στα 20 εκατοστά χώματος που θα καλύπτει την πλάκα του υπογείου, ευδοκιμεί μόνο το ξενόφερτο και πολύ υδροβόρο γκαζόν. Κανείς δεν θα μπορεί να φυτέψει ένα δένδρο και τα υπάρχοντα θα θυσιαστούν στον βωμό του κέρδους. Πολύ σωστά διαμαρτύρεται ο δήμαρχος Κηφισιάς και, όπως γράφει ο κ. Βατόπουλος, το θέμα πρέπει να απασχολήσει τον δημόσιο διάλογο και να προκαλέσει αλλαγή νομοθεσίας. Ακούμε, αυτές τις πολύ ζεστές μέρες, ότι η μέγιστη θερμοκρασία στην Κηφισιά είναι 4 βαθμούς χαμηλότερη απ’ ό,τι στην Αθήνα. Αν αυτό δεν οφείλεται στα πλατάνια, τα πεύκα, τις κουτσουπιές, τις πικροδάφνες, τότε σε τι;

Πιστεύω ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος που είναι, και πρέπει να είναι, τόσο ευαίσθητος για το περιβάλλον, θα έχει το σθένος να αλλάξει τη σχετική νομοθεσία, ακόμη και να επιβάλει τη φύτευση κατάλληλων δένδρων περιμετρικά κάθε νέας οικοδομής.

*Πλοίαρχος Ε.Ν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT