Φαληρικός όρμος: Πολλά τα φάουλ

Κύριε διευθυντά

Επειδή οι ∆ήμοι Μοσχάτου και Καλλιθέας /Τζιτζιφιών διαμαρτύρονται υποκριτικά για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου τής κατά φαντασίαν «Ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου», έχω την υποχρέωση να παραθέσω τα ακόλουθα, αφού εν τω μεταξύ το ημιτελές έργο πρακτικά καταλήστευσε το υπερεπαρκές αποθεματικό της περιφέρειας και κατέστρεψε ανεπανόρθωτα τον Φαληρικό Ορμο.

Οταν παρουσιάσθηκε η «παρανοϊκή» μελέτη ανάπλασης του Φαληρικού Ορμου –με πρόβλεψη κατασκευής παραθαλάσσιων υπέργειων τσιμεντένιων τούνελ, οι Δήμοι Μοσχάτου και Καλλιθέας / Τζιτζιφιών πανηγύρισαν για το συνολικό έργο, αλλά σωστά εναντιώθηκαν στην κατασκευή των υπέργειων τούνελ με αποφάσεις τους δημοσιευμένες στη Διαύγεια. Οι δύο αυτοί δήμοι ήσαν ταυτόχρονα και προνομιακοί αποδέκτες λεπτομερών σχεδίων διαμόρφωσης εδάφους. Και τι έκαναν οι δύο αυτοί δήμοι; Τίποτα απολύτως! (όπως άλλωστε και όλοι οι βουλευτές καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου). Καμία ουσιαστική διαμαρτυρία ή νομική ενέργεια, ως αυτονόητα ώφειλαν.

Η ασύλληπτης ψευδολογίας περί ένωσης πόλης θάλασσας σύλληψη κατασκευής των υπέργειων τούνελ δρομολογήθηκε de facto με «δωρεάν» μελέτη αντί διαγωνισμού και με επακόλουθη σύνταξη προκλητικά ψευδούς μαθηματικά μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που χρησιμοποιήθηκε στην ανάλογη απόφαση του ΣτΕ. Η μελέτη Π.Ε. και αυτόματα η συνδεδεμένη απόφαση του ΣτΕ αποσιώπησαν τη δραματική επιδείνωση του αερισμού της πόλης από τη θάλασσα και χωρίς ντροπή κατήργησαν τη στοιχειώδη γεωμετρία, αναφέροντας ότι με την ανέγερση των τσιμεντένιων τούνελ πρόσθετου ύψους (τουλάχιστον) 5 μέτρων προκύπτει δήθεν (αμελητέα) απώλεια οπτικής επαφής με τη θάλασσα μισού ορόφου, ενώ στην πραγματικότητα προκύπτει απώλεια δύο και πλέον ορόφων επί 950 μέτρα που είναι το συνολικό μήκος των τούνελ και των τειχίων. Αυτό σε καμία ευρωπαϊκή ή ευνομούμενη χώρα δεν θα ήταν επιτρεπτό!

Τώρα που ολοκληρώθηκαν τα δύο υπέργεια τσιμεντένια τούνελ και είναι ηλίου φαεινότερη η ανύπαρκτη χρησιμότητα και η έκνομη και αντισυνταγματική υπόστασή τους, οι δύο δήμοι φωνασκούν για την ολοκλήρωση του έργου, δηλαδή για την κάλυψη των τούνελ με χώμα προς περαιτέρω ανύψωση του τείχους μεταξύ πόλης και θάλασσας, αντί να αναδείξουν την ανοησία κατασκευής των και να προτείνουν υλοποιήσιμα μέτρα βελτίωσης, όπως κατεδάφιση των τειχίων, κατασκευή υπόγειων διαβάσεων μαζί με την πλήρη απομάκρυνση όλων των μπάζων (και αυτών προ ανάπλασης).

*Διπλ. Μηχ. ΕΜΠ κάτοικος Μοσχάτου

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT