Η αυτοάμυνα είναι δικαίωμα του Ισραήλ

Η αυτοάμυνα είναι δικαίωμα του Ισραήλ

Κύριε διευθυντά

Τις προάλλες 13 παιδιά (∆ρούζοι/μη Εβραίοι Ισραηλινοί πολίτες) σκοτώθηκαν στο βόρειο Ισραήλ ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο, από πύραυλο της Χεζμπολάχ (Ιράν) που προερχόταν από τον Λίβανο. (Περισσότεροι από 6.000 πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί από τη Χεζμπολάχ από την 7η Οκτωβρίου που ξεκίνησε ο πόλεμος στη Γάζα).

Αν ο Λίβανος δεν αντιδράσει άμεσα (επίσημη πολιτεία και λαός) –πραγματικά άμεσα– και η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα («Η Δύση») με αφοπλισμό άμεσα της Χεζμπολάχ (τουλάχιστον 120.000 πύραυλοι – οπλοστάσιο ιρανικής προέλευσης), το Ισραήλ είναι υποχρεωμένο να αντιδράσει προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες του και την υπόστασή του.

Το ίδιο θα απαιτούσαμε και από την ελληνική πολιτεία να κάνει σε ανάλογη περίπτωση και το ίδιο θα απαιτούσαν οι πολίτες κάθε κράτους που σέβεται τον εαυτό του. Και το ίδιο θα έκανε κάθε κράτος σε ανάλογη περίπτωση.

Μέχρι στιγμής δεν είδα/άκουσα για αντιδράσεις εναντίον της Χεζμπολάχ και του Ιράν που σέρνει τον πλανήτη λίγο λίγο σταθερά στον βούρκο. Μερικοί προβαίνουν σε λόγια κενά – καταδικάζουν το συμβάν. Πράξεις μηδέν.

Οταν όμως αντιδράσει το Ισραήλ και νομοτελειακά υπάρξουν θύματα στον Λίβανο (το οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ «κρύβεται» μέσα στον Λίβανο – όπως πράττει η Χαμάς στη Γάζα, πάλι με αμάχους ως ασπίδες προστασίας), τότε πάλι θα θυμηθούν πολλοί τα ανθρώπινα δικαιώματα και ποικίλες αμπελοφιλοσοφίες περί αγάπης και ειρήνης. Ας μας πουν και τον τρόπο ειρηνικής συνύπαρξης με τέρατα που μοναδικό στόχο ζωής έχουν την εξαφάνιση καθετί «διαφορετικού» (Εβραίους, «δυτικούς», ομοφυλόφιλους, γυναίκες που εκφέρουν δημόσιο λόγο, «αλλόθρησκους», «μη σωστούς» ομοθρήσκους, κ.ά.) από το δικό τους «ορθό»…

Και μία δική μου σκέψη: Μήπως με τις «ευλογίες» της Ρωσίας κάνει ό,τι κάνει τώρα το Ιράν και τα «φιλειρηνικά» παρακλάδια του απανταχού, προκειμένου να «τιμωρηθεί» η ∆ύση για το ουκρανικό μέτωπο; Μήπως πάλι ζούμε «ψυχρό πόλεμο» μεταξύ ∆ύσης και Ανατολής;

Το Ισραήλ δεν είναι η πηγή του κακού. Οσοι πιστεύουν πως το Ισραήλ φταίει για όλα, και τις γνωστές θεωρίες περί «απελευθέρωσης της Παλαιστίνης», δηλαδή καταστροφής/εξαφάνισης του Ισραήλ (από το 2007 που αποχώρησε από τη Γάζα, είδαμε τι έκαναν) ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους και ας προετοιμάζονται για τα χειρότερα που, όπως δυστυχώς διαφαίνεται, έρχονται παγκοσμίως.

*Αιματολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Αιματολογίας, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT