Η ταλαιπωρία μου και η επανασύνδεση

Κύριε διευθυντά

Είμαι συνταξιούχος του ∆ημοσίου, 82 ετών και χήρος. Για το ηλεκτρικό ρεύμα ένας από τους παρόχους μου στέλνει λογαριασμό ρεύματος με την ημερομηνία λήξης.

Παίρνω τηλέφωνο και του λέω ότι θα πληρώσω στις 30/7/2024 που θα πάρω τη σύνταξη.

Μου απαντά ότι θα σου κόψουμε το ρεύμα και δεν μπορούμε να περιμένουμε, γιατί χρωστάτε 450 ευρώ από προηγούμενους λογαριασμούς ρεύματος. Ζω μόνος και είμαι κουτσός και περπατώ με μπαστούνι γιατί πάσχω από σπονδυλοαρθρίτιδα. Με άφησαν μέσα στον καύσωνα χωρίς κλιματιστικό και ανεμιστήρα δύο εβδομάδες. Ευτυχώς η κόρη μου που μένει μακριά και πληρωνόταν στις 25/7/2024 πλήρωσε 700 ευρώ που ήταν οι τρεις λογαριασμοί ρεύματος και που έληγαν στις 31/7/2024 και μου επανασύνδεσαν το ηλεκτρικό. Είναι συνθήκες διαβίωσης για τη μεσαία τάξη που δεν ενδιαφέρεται κανένας πολιτικός να ζήσει κανείς μόνος του στον καύσωνα για δύο εβδομάδες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα; Αυτό είναι απαράδεκτο. Το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό και οι τηλεπικοινωνίες πρέπει να ελέγχονται από το Δημόσιο και ας υπάρχουν πάροχοι.

*Ομότιμος καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT